Sporun sadece fiziki bir eylem, bir beden hareketi olmadığını ve çok güçlü etkilere sahip olduğunu gösteren bir adım attı ve atmaya devam ediyor Karşıyaka One Team. Gönüllülerden oluşan ve sosyal sorumluluk projelerini destekleyen bir koşu takımı olan Karşıyaka One Team, dünyada kıtalararası koşulan tek maraton olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu'nda sporun kucaklayıcı, birleştirici ve destek sağlama gücünü de göstermiş oldu. 15 kişilik koşu grubu, kat ettiği mesafe ile birlikte 40 bin TL'lik bağış topladı.  Biz sadece koşmuyoruz sloganıyla iyilik peşinde koştu. Sadece spor yapıp, kendilerini mutlu etmeyip topluma fayda sağlamak için sivil toplum kuruluşları adına adım atmış oldu. Lokman Hekim Sağlık Vakfı, Köy Okulları Değişim Ağı ve AKUT adına koşarak desteğe ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzattı ve her anlamda örnek bir grup oldu.

PANDEMİDE KOŞUYA İLGİ ARTTI

Karşıyaka One Team'in Takım Kaptanı Tümer Gülümserler, 2015 yılında başladıkları bu oluşumda sporun yanında, sosyal sorumluluk projeleri ile 300 bin TL'lik bağış toplayıp insanlara destek olduklarını ifade etti. Geride bıraktıkları İstanbul Maratonu'nda ilginin her zamankinden daha yüksek olduğunu kaydeden Gülümserler, "Pandemide insanlar daha çok spora yöneldi. Salonun içinde olmak istemedikleri için dışarıya kendilerini attılar ve aradıkları branşın koşu olduğunun farkına vardılar. İlgi gün geçtikçe artıyor. Biz profesyonel bir atletizm kulübü değiliz ve bu işi hobi olarak yapıyoruz. Ancak elde ettiğimiz sürelere bakınca önemli dereceler aldık. 5. kez İstanbul Maratonu'nd boy gösterdik. Bu sene 40 bin TL'ye yakın bir bağış toplandı. Yılda iki kere bu bağış kampanyaları ile maratonları birleştirip iyilik için koşmaya çalışıyoruz.  Koşarken farklı bir amacımız oluyor. Biz sadece koşmuyoruz sloganıyla hareket ettik. Her sene bir motto çıkarıyoruz. İnsanlara bu şekilde faydalı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Eşler birlikte İstanbul Maratonu'nda yarıştı

Karşıyaka One Team'in İstanbul Maratonu'nda yarışan ekibinde en dikkat çeken isimler Selin ve Barış Mert çifti oldu. Eş olarak İstanbul Maratonu'nda yaşadıklarını şöyle anlatan Selin Mert, "

Eşimle birlikte 3. maratonumuzu tamamladık. İstanbul'da koşuya beraber başladık. Hızlı olduğum için eşimi geçtim ve büyük bir farkla önde bitiş çizgisini tamamladım. 42 kilometre koştuğumuzu söyleyince ailelerimiz şaşırıyor. Bostanlı'dan Üçkuyular iskeleye 22 kilometre mesafe kat ettiğimi annem duyunca vapurlamı geçtiniz tepkisinde bulunup kısa bir şok geçirmişti" diye konuştu. İstanbul Maratonu'ndaki ikinci yarışı olduğunu kaydeden Mert, "Uzun mesafe koşusu farklı bir olay. 3-4 aylık hazırlık etabım oldu. 3 saat 30 dakika ile son İstanbul Maratonu'nda kendi en iyi derecemi yakaladım. Türkler sıralamasında ilk 10 içinde olabilmek de büyük başarıydı.

KAF KAF TEZAHÜRATI MOTİVE ETTİ

Sadece hobi olarak başladığım sporda buralara kadar geldim. 2017 yılında eşimle ufak ufak yürüyüşler yapıyorduk. Koşmak ne kadar saçma derken, mesafeleri uzata uzata işi bu boyuta getirdik. 2017 yılında Karşıyaka One Team ile tanışıp kilometreleri artırdıkça maraton sporcusu oldum" dedi. Selin Mert'in eşi Barış Mert ise " İstanbul Maratonu'na 3 kişilik bir grupla başladım, 4 saatte yarışı tamamladık. Eşime yetişemedim. Yarım saatlik bir fark yakaladı. Uzun koşularda eşimi yakalayamıyorum ancak kısa mesafede ben önde tamamlıyorum" ifadelerini kulladı. İstanbul Maratonu'nda izleyicilerin Karşıyaka tezahüratıyla ayrıca bir motive olduğunu kaydeden Barış Mert, " İzmir dışında koştuğumuzda en büyük artımız Karşıyaka markası. Bize sempati duyuyorlar. Maratonun 30-35. kilometresinde yorgunluk baş gösterince izleyicilerden bir grubun Kaf Kaf tezahüratıyla motive oldum ve yeniden toparlayıp yarışı bitirdim" diye konuştu.

Şahin, Köy Okulları adına mesafe kat etti

İstanbul Maratonu'nda koşan bir diğer sporcu Rıza Şahin, İstanbul Maratonu'nda sivil toplum kuruluşları adına koşmanın büyük gururunu yaşadıklarının altını çizdi. Şahin, " İnternet üzerinden bağış kuruluşlarına destek sağlayan "Adım Adım" platformu ile koşarken insanlara destek sağlamaya gayret ediyoruz. En son İstanbul'da Köy Okulları Değişim Ağı Derneği adına koştum. Lokman Hekim Sağlık alanı için yarışan arkadaşlar oldu. Kulübümüzün bu konuda bir yönlendirmesi yok. Beraber hareket etmeye çalışıyoruz. Biz sadece koşmuyoruz sloganını kullanıyoruz. Bir yandan etkinliğe katılıyoruz. Diğer taraftan sosyalleşiyoruz. Karşıyaka One Team'e kuruluşundan 1 yıl sonra katıldım. O zamanlar 10-12 kişiyle idman yaparken, şimdi sahalara sığmayan bir topluluk olduk. Şimdi ilk hedefimiz İzmir Maratonu'nda koşmak. Ve spor yaparken farkındalık yaratmaya, insanlara el vermeye devam etmek" cümlelerini kullandı.

Kaplan işten eve 16 km koşuyor

Karşıyaka One Team'ın tecrübeli sporcularından Özgür Kaplan, İstanbul Maratonu'yla 6. maratonunu geride bıraktığını söyledi. Maratonlara farklı bir şekilde hazırlanan Kaplan, hem ailesine vakit ayırabilmek hem de idman yapmak adına Karşıyaka Bostanlı'daki evinden, Bornova Işıkkent'teki iş yerine haftanın 3 günü koşarak gidip geliyor. Kaplan, "Evden işe varışım toplam 16 kilometre yapıyor. İşte banyo imkanı da olunca benim için tüm imkanlar elverişli hale geliyor. Bu sayede spora ayrıca bir vakit ayırmayıp, kızıma ve eşimle ilgileniyorum. Haftanın 2 gün bisikletle, 3 gün koşarak işe gidip geliyorum. Eşim her seferinde endişeleniyor. 5 buçukta karanlıkta evden çıkıyorum. Trafiğin içine karışıyorum. Mutlaka işe vardığımda haber vermemi istiyor. Tüm yoğunluğa rağmen sporun iyileştirici yapısı tarif edilemez. Karşıyaka One Team'da takım olabilmek, ortak bir şey yapabilmek tüm stresimizi atmak paha biçilemez" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu'nun hedefi Berlin

Örsan Yazıcıoğlu, İstanbul Maratonu'ndan sonra yeni hedefinin Berlin Maratonu olduğunu dile getirdi. Yazıcıoğlu, " İstanbul'da ilk maratonumu koştum. Yapabileceğimden çok şüpheliyim. Başarmak mükemmel bir duygu. İnsan vücudunu tanıma, sınırlarını biliyor. Bundan sonra heralde bir çok maraton koşacağım. İzmir Maratonu'na kayıt oldum. Bu işin en iyilerinden olan Berlin Maratonu'na da katılmak istiyorum. Akut için bağış kampanyası açtım. Ekipçe de güzel tepkiler alıyoruz. Bunun hazzı çok başka. Bu ekibin parçası olduğum için çok mutluyum" dedi. Kadir Avcı ise, "İstanbul Maratonu'na günlerce kendimi psikolojik olarak hazırladım. Takımda birliktelik vardı. Arkadaşları parkurda görmek, bu formayla koşmak farklı bir enerji verdi. Köy Öğretmenleri Değişim adına koştum. Başarılı bir şekilde tamamlandı ve keyif verdi. Karşıyaka One Team 4-5 yıldır spor bilincini Mavişehir Sahili'nde oluşturdu. Daha önce sadece yaşlıların ve profesyonellerin koştuğu sahildeki pistte şimdi hafta sonları bir çok koşuya gönüllü görüyoruz. Bu tablonun oluşumunu başlatan taraf Karşıyaka One Team'dir. 70-80 kişilik antrenman grubuyla hem spor yapıyoruz hem de çevremize örnek oluyoruz" dedi.