Haber / Levent ARIÖZ

Havuzlarda ender görülen bir birliktelikten başarı geliyor İzmir'de. Çift yumurta ikizleri İlkim ve Derin Karaali kardeşler  yüzme sporunda önemli başarılar elde ediyor. 2008 doğumlu İlkim ve Derin, 6 yaşında Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde tanıştıkları bu sporda milli takıma kadar yükseldi. 19-20 Mart'ta İstanbul'da düzenlenen milli takım seçmelerinde 12 başarılı sporcu arasına katılan ikizler, haziran ayında ülkemizi yurt dışında temsil etmeye hak kazandı. Kariyerinde 3 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye 2.'liği bulunan ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) sporcusu olan İlkim, kardeşiyle tatlı bir rekabeti olduğunu söyledi. Genç sporcu, " Kardeşimle birlikte 6 yaşında Ege Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü'nün kursunda yüzmeye başladık. Hem birbirimizle yarışıyoruz hem de destek oluyoruz. İkimiz de serbest ve kurbağalama dallarında yüzüyoruz. Hayalimiz yurt dışı yarışlarına katılarak ülkemizi kulübümüzü temsil etmek" dedi.

DERİN DAHA SAKİN

50 metre serbestte Türkiye 9'luğu bulunan ve milli takıma seçilen Derin Karaali, İlkim ile zıt karakterlere sahip olduğunu belirtti. Karaali, "İlkim benden 2 dakika önce doğmuş. Daha çok beni yönlendiren bir karakteri var. Lider özellikleri bulunuyor. Ben daha uyumlu, sakin bir insanım. Küçük yaşlardan beri arkadaş, dost gibiyiz. Spor dışında birlikte film izleriz. Kitap okuruz. Ailem yüzme ile ilgilendiğimiz için gurur duyuyor. Eğitim hayatıma devam edip psikolog olmak istiyorum. Hem yüzmeyi hem de eğitimime devam etmeyi planlıyorum" dedi.

Antrenör Şen: Devamı gelecek

İkiz yüzücülerin Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü'ndeki antrenörü Anıl Şen, altyapılarından çıkan iki gencin milli takıma geçilmesinden dolayı gururlu olduklarını ifade etti. Şen, "12 kadın sporcu arasına ilkim ve Derin girdi. Bir sonraki adımımız yurt dışında ülkemizi, kulübümüzü temsil etmek. Haziran ayında yapılacak uluslararası turnuvaya hazırlanıyoruz. Bir sporcunun buralara kadar gelmesi kolay olmuyor. Zaman alıyor. Her kulüp altyapısından sporcu çıkarmak ister. Biliyorsunuz Türkiye'de her branşta altyapının işleyememesi büyük problem. Biz bu aşamayı doğru işlediğimizi düşünüyoruz ki 2 özkaynağımızdan milli sporcu çıkardık. Devamının da geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

İzmir'de başka ikiz yüzücü yok

İzmir'de başka ikiz olup aynı anda milli takıma gitmeyi başaran yüzücü olmadığını kaydeden Antrenör Anıl Şen, "Bu da bizim için büyük bir başarı. İkizlerle çalışmak avantaj. Daha iyi anlaştıkları için antrenmana gelmek için birbirlerine destek oluyorlar. Çalışmayı bırakmıyorlar. Aralarındaki rekabet de başarıyı getiriyor" cümlelerini kullandı.