Haber/ Levent ARIÖZ

Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve istismar her geçen gün üzücü bir boyutta artarken, İzmir'in ayakları üstünde duran kızları alkışlanacak bir başarıya imza attı. Bütçe olarak rakiplerinden kat be kat düşük maliyetle faaliyet gösteren Gaziemir Belediyesi Kadın Atletizm Takımı, geçen sezon yükseldiği Turkcell Süper Lig'i 5. tamamlayıp İzmir'in gururu oldu. Kadınlar Ligi’nde ENKA 297 puanla şampiyonluğa ulaşırken, Fenerbahçe 264 puanla ikinci, Beşiktaş da 238 puanla üçüncü oldu. Ligde Bursa Büyükşehir Belediyespor 170 puanla dördüncü, ilk kez Süper Lig’de yer alan İzmir Gaziemir Belediyespor 157 puanla beşinci olmayı başardı. Atletizm Ligi'ndeki tek İzmir kulübü olarak, şehri başarıyla temsil eden Gaziemir'in Amazonları lakaplı takımın başarı hikayesini Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Lütfü Özcan, Kulüp Yöneticisi Tahir Türkbay, Başantrenör Adnan Yahşi, antrenör Fırat Koç, takım kaptanı Sevgi Şen ve takımın en genç atleti Hacer Eda Çiçek anlattı.

Özcan:Gurur duyuyoruz

Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Lütfü Özcan, bu sezon takım olarak amaçlarına ulaştıklarını söyledi. Özcan, "ENKA, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi bütçe olarak kat be kat üstümüzdeki kulüpler karşısında ligi 5. sırada bitirdiğimiz için mutluyuz. Süper Lig'de İzmir'i temsil etmek gurur vericiydi. Sporcuların her zaman arkasında olacağız. Bir kadın takımının başarılı olması sevincimizi ikiye katladı. Takımımızın çalışma alanlarını iyileştirmek için harekete geçeceğiz. Gaziemir İlçe Sahası'nı modernleştirme düşüncemiz var. İyi bir beton tribün, yeni soyunma odaları ve 4 kulvarlı atletizm parkuruyla sahamızı yenilemek amacındayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi konu için devreye girerse projemiz hayata geçecek" dedi. Kulüp Yöneticisi Tahir Türkbay, kulüp olarak aktif 600'e yakın sporcuları bulunduğunu ve kadın takımının başarısıyla, gençlerin spora ilgisinin arttığını kaydetti. Türkbay, "En büyük amaçlarımızdan biri Gaziemirli gençleri spora çekmek. Aldığımız bu başarı buna ön ayak olduğu için çok mutluyuz" cümlelerini kullandı.

F.Bahçeli atletin 1 aylık maaşı Gaziemir'in 2 yıllık masrafı

Gaziemir Atletizm Takımı'nın Başantrenörü Adnan Yahşi, Fenerbahçeli bir atletin bir aylık maaşı olan 30 bin TL'nin, kendilerinin 2 yıllık masrafına eşit olduğunu kaydeti.

Gaziemir Belediyesi Kadın Atletizm Takımı Başantrenörü Adnan Yahşi, 4 yıllık çalışmalarının meyvesini aldıklarını ifade etti. Yahşi, "Uzun yıllar 1.ligin kıyısından döndükten sonra, geçen yıl Süper Lig'e yükselme hedefimiz vardı. İzmir'in Süper Lig'de takımı olmamasını içimize sindiremiyorduk. Bu kent, sporcu ihraç eden bir yer. Basketbol, voleybol, hentbol ve futbolda takımımız var ama sporun atası atletizmde kulübümüz yoktu. Geçen sene 1 puanla üst lige yükseldik. Bu sezon bizi alkışlayandan çok küçümseyen oldu. ENKA, Fenerbanhçe, Bursaspor gibi Avrupa kupalarına katılan olimpik, devşirme sporcuları olan kulüpler karşısında asansör takım olursunus dediler. Örneğin Fenerbahçe'nin bir sporcusunun aldığı 30 bin TL'lik aylık maaş, Gaziemir Belediyesi'nin 2 yıllık masrafı. Aramızda öyle bir uçurum var ama dert etmedik. Biz daha amatör ruhla profesyonel olarak çalıştık. Bizimle çalışacaklara amacınız para kazanmaksa hiç gelmeyin. Bir aile ortamı yaratmak istiyoruz. Rol model bir takım yaratmak istiyoruz dedik. Gaziemirli kızları spora çekmek asıl amacımız dedik. Ki bu başarılarımızdan sonra velilerden kızlarını spora yazdırma talebi için telefon yağmuruna tutulduk" dedi. İzmir'de en as 40'a yakın antrenörün içinde sadece 4-5 hocanın kendilerine yardım ettiğinin altını çizen Adnan Yahşi, " Çoğu antrenörümüzün amacı şehir dışına sporcu ihraç etmek. Önce havasını aldığın, suyunu içtiğin şehre hizmet et. Biz işimizi düzgün yaptığımızı düşünüyorum" cümlelerini kullandı.

Başkan Arda: Örnek oldular

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kadın atletizm takımının Süper Lig'de aldığı başarının, altttan gelen sporculara örnek olduğunu kaydetti. Arda, "Sezonun son yarışı olan Bursa'dan başarılı bir sonuçla döneceklerine inanıyordum. İzmir'in Süper Lig'deki tek atletizm takımının 5. olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Gaziemir'i marka kent yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde desteklerimiz artarak devam edecek" dedi.

En küçüğü 2003 doğumlu en büyüğü 52 yaşında

Gaziemir'in Amazonları'nın en büyük sporcusu takım kaptanı 1967 doğumlu Sevgi Şen, en küçüğü ise 16 yaşındaki Hacer Eda Çiçek. Sevgi Şen, geçen sezon Süper Lig'e yükseldikten sonra, bu ligde kalma sözü verdiklerini ifade ederek, "Ekonomik olarak yeterli değiliz. İyi sporcular alamayız ama kendi yetiştirdiğimiz yeteneklerle süper ligde kalacağız dedik. İzmir'in önemli spor adamları bise asansör takım olacaksınız dediler. Bu eleştiriler bizi kamçıladı. Ligi 5. bitirdik. Ama işimiz bitmedi. Süper ligin gediklilerinden olacağız" cümlelerini kullandı. Takımın en küçük bireyi Hacer, 3000 metrede kulübüne katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu kaydederek, "En unutamadığım yarış, sezonun son koşusuydu. Hocalarımın direktifini yerine getirip takıma katkıda bulunduğum için mutluyum" diye konuştu. Takımın antrenörü Fırat Koç ise, "10 yıldır Adnan Yahşi ile birlikte çalışıyoruz. Kısıtlı bütçeye rağmen neler yaptığımızı gördüler. Türkiye'nin en iyi 5. takımıyız. 30 bin, 12 bin,10 bin TL maaş alan sporcuların olduğu ligde iyi bir derece elde ettik. Bir ilçe takımının bu başarısına rağmen bize herhangi bir ilgi gösterilmedi. Futbolda Göztepe, basketbolda Pınar Karşıyaka Süper Lig'i üst sıralarda bitirse alkış-kıyamet kopardı ancak bizim başarımız es geçildi. Yinede küsmeden çalışmalara devam edeceğiz" dedi.