2018 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa ile Avustralya, C Grubu'nun ilk maçında yarın karşı karşıya gelecek.

Kazan şehrindeki Kazan Arena'da oynanacak mücadele saat 13.00'te başlayacak. Karşılaşma TRT 1'den canlı olarak ekranlara gelecek. Bu karşılaşma, Rusya'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nın da en erken başlayan maçı. Fransa ile Avustralya, Rusya'da yapacakları maçla 5. kez karşılaşacak. İki ülke A milli futbol takımları, bugüne kadar 1'i resmi 3'ü özel maç olmak üzere 4 kez karşı karşıya geldi. Oynanan 4 maçta Fransa 2, Avustralya 1 galibiyet elde ederken, 1 karşılaşma da beraberlikle sona erdi. Bu müsabakalarda Fransa 8 gol atarken, Avustralya 2 kez gol sevinci yaşadı. Rusya'daki turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fransa, 15. Dünya Kupası'nı yaşayacak. Fransızlar, 1998'de ev sahibi oldukları turnuvayı kazanarak dünya şampiyonu unvanını elde etmişti. Beşinci kez Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden Avustralya, FIFA dünya sıralamasında 40. basamakta bulunuyor.


MESSİLİ ARJANTİN, İZLANDA ÖNÜNDE


2018 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk karşılaşmasında Arjantin ile İzlanda yarın karşı karşıya gelecek. Başkent Moskova'daki Spartak Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 16.00'da başlayacak.Karşılaşma TRT 1'den canlı yayınlanacak. Arjantin ve İzlanda'nın yer aldığı D Grubu'nda Avrupa'dan Hırvatistan ve Afrika temsilcisi Nijerya da yer alıyor. Dünya kupalarının en deneyimli takımlarından olan Arjantin, 17. kez bu büyük organizasyonda boy gösterecek.

1978'de Arjantin'de ve 1986'da Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası organizasyonlarında şampiyonluğa ulaşan "Tangocular", Rusya'da üçüncü kez kupayı havaya kaldırmayı hedefliyor.

Katıldığı 16 Dünya Kupası'nda 77 maça çıkan Arjantin, 42 galibiyet, 14 beraberlik ve 21 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda 131 gol atan Güney Amerika ekibi, kalesinde ise 84 gol gördü.
Dünya Kupası'na ilk kez katılan İzlanda, ilk maçında turnuvanın şampiyonluk adaylarından Arjantin'in karşısına çıkıyor. İzlanda, Panama ile birlikte Dünya Kupası'nda ilk kez mücadele edecek iki ekipten biri unvanını taşıyor.


GÜNÜN SON MAÇI: HIRVATİSTAN - NİJERYA


2018 Dünya Kupası'nda yarın oynanacak mücadeleler içinde son maç, Hırvatistan ile Nijerya arasında olacak. Kaliningrad'daki Kaliningrad Stadı'nda oynanacak D Grubu mücadelesi, saat 22.00'de başlayacak. Karşılaşma TRT 1'den canlı olarak ekranlara gelecek. Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa'da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, sonraki 3 turnuvada ise grup aşamasını geçemedi. Organizasyon tarihinde oynadığı 16 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Hırvatlar, 21 gol atarken, kalelerinde 17 gol gördü. Rusya'daki turnuva ile 6. Dünya Kupası'nı yaşayacak Nijerya ise bugüne kadar son 16 turundan ötesini göremedi. Çıktığı 18 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 yenilgi yaşayan Afrika ekibi, 20 gol attı, 26 gol yedi.

DANİMARKA MI, PERU MU?


2018 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Güney Amerika temsilcisi Peru ile Avrupa ekibi Danimarka karşı karşıya gelecek. Saransk'taki Mordovia Arena'da yarın oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Mücadeleyi TRT 1'den canlı takip edebilirsiniz.