Haber/ Levent ARIÖZ

 Alman RTL'den Stern'e, İspanyol Marca'dan, Peru gazetelerine Jallow'un hikayesi konuşuldu.

TFF 1. Lig'in yeni takımı Menemenspor, yaz transfer döneminde menajerler vasıtasıyla beğendiği Gambiyalı forvet Jallow'a imza attırmıştı. Ancak el sıkışılan Jallow'un İtalya 2. Ligi'nde oynayan Lamin Jallow değil, Portekiz 3. Lig takımı Alcochetenseli Alpha Jallow olduğu ortaya çıkınca oyuncu apar topar gönderilmişti. Olayı ilk olarak "Jallowlar karıştı" manşetiyle gün yüzüne çıkaran 9 Eylül Gazetesi'nin sansasyonel haberi, sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa'da gündem oldu.

İzmir'in sarı lacivertli kulübünün transfer etmek istediği Gambiyalı Jallow'u karıştırması uluslararası bir çok haber sitesinde gündem oldu. Almanlar'ın dünyaca ünlü basın organı "RTL", 9 Eylül Gazetesi imzası kullandığı haberde, "1. Lig'in yeni takımı Menemenspor video görüntüsünden beğendiği ve 85 maçta 19 gol atan Jallow almaya karar verdi. Kulübe gelip imzayı atan Jallow'un beklenilen Jallow olmadığı ortaya çıktı. Gelen Alpha Jallow'un İtalya'da değil Portekiz 3.Lig'inde oynadığı öğrenilince yollandı. Menemen ise yaptığı açıklamada tıbbi nedenlerden oyuncuyu yolladık açıklamasında bulundu" dedi.

İlie'de de aynısı olmuş

Yine Almanlar'ın uluslararası haber sitesi "Stern", yine 9 Eylül Gazetesi'ni kaynak gösterdiği haberde şu ifadeleri kullandı. "9 Eylül Gazetesi'nin haberine göre İzmir'in küçük kasabası Menemen Gambiya milli takımının futbolcusu Lamin Jallow getirmeyi başarmıştı. Ancak kısa bir süre sonra bomba patladı. Gelen Lamin Jallow değildi, adaşı Alpha Jallow'du. 21 yaşındaki yakın zamanda üçüncü Portekiz liginde GD Alcochetense için futbol oynayan Alpha'nın, beğenilen İtalya 2. Ligi oyuncusu Lamin Jallow'la ilgisi yoktu. Hatırlanacağı üzereEnergie Cottbus da yıllar önce FC Valencia'nın golcüsü Adrian Ilie'yi imzalamak istedi. Ancak onun yerine gelen aşırı kilolu erkek kardeşi Sabin Ilie'ydi. Gerçek anlaşılınca hemen yollar ayrıldı.

Marca da haber yaptı

Menemenspor'un yanlış Jallow'u transfer etmesi haberini İspanyollar'ın en önemli yayın organlarından Marca'nın da ilgisini çekti. Haberde, "Türkiye ikinci lig kulübü Menemenspor, yanlışlıkla bir oyuncuya imza attı. Kulüp , Serie B tarafındaki Salernitana'dan Lamin Jallow'u imzalamak istedi ancak bunun yerine Alpha Jallow ile temasa geçti. O zaman kulüp hatalarını anladı ve oyuncunun tıbbi hareketi harekete geçirmek için bir sorun olduğunu iddia etti" dedi.

İtalyan haber sitelerinden Foxsports'un İtalyan versiyonu da, "Jallow'u alıyorlar ama bir hata yapıyorlar" başlıklı haberinde, "Türkiye 1. Ligi'ne yeni katılan kulüp Menemenspor, Salernitana forveti Lamin Jallow'u istedi. Ancak müzakereden sonra bir adaşı aldığını fark etti ve onu kovdu. Alpha, birkaç saat boyunca yeni kulübünün planlarının bir parçası olmadığından kovuldu. Ve ne yazık ki yeni bir teklif beklerken eve döndü" dedi. Peru haber sitesi La Republica da, "Menemenspor yanlış Jallow'u aldı ve imza attıktan birkaç saat sonra yollarını ayırdı" dedi.

Gerçek Jallow adaşını teselli etti

Menemenspor'un beğenip almak istediği Lamin Jallow da adının karıştığı haberi okudu ve kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. İtalya 2. Lig ekibi US Salernitana 1919'da oynayan 23 yaşındaki Gambiyalı forvet, Jallowlar karıştı haberini Facebook hesabından paylaşıp, "İlerlemeye devam et Alpha Jallow. Eminim ki sana çok güzel bir şans gelecek" açıklaması yazdı. Kariyerine İtalya 2. Lig ekibinde devam eden Lamin Jallow sezonun ilk 2 maçında 2 kez ağları havalandırdı.