Karşıyaka-Altay derbisi öncesi iki takımın önemli oyuncuları 9 Eylül Gazetesi için buluştu.Karşıyaka'nın başarılı kalecisi Erhan Erentürk ve Altay'ın genç sol açığı Furkan Deniz, yarın oynanacak İzmir derbisinin nabzını tuttu. 6 yıl önce İzmir BŞB'den takım arkadaşı olan iki oyuncu, "Tribünde esen dostluk rüzgarı, saha içinde de yaşanacak" dedi

Röportaj / Levent ARIÖZ
1111derbi3

Karşıyaka ve Altay. İzmir'in iki asırlık çınarı 6 yıl sonra ligde kozlarını paylaşacaklar. Yarın Atatürk Stadı'nda oynanacak zorlu derbi öncesi Altay'ın hücum oyuncusu Furkan Deniz ve Karşıyaka'nın kalecisi Erhan Erentürk, 9 Eylül Gazetesi aracılığıyla derbinin nabzını tuttu. 2009-11 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyespor'da birlikte top koşturan ikili, 6 yıl sonra derbide karşı karşıya gelecekler. Tribünlerde başlayan dostluk rüzgarının, yarınki mücadelede devam edeceğini söyleyen Furkan, "Biz İkinci Lig Beyaz Grup'ta zirveyi kovalıyor. Karşıyaka ise ateş hattından kurtulmayı hedefliyor. Tabi ki iki taraf da kazanmak istiyor ama, önceliğimiz dostluk çerçevesinde bir 90 dakika geçmesi" dedi. "Bu derbinin kazananı dostluk olacak" diyen Erhan da, "Kazanmaya ihtiyacımız var ancak hakedenin 3 puan alacağı bir karşılaşma olsun" ifadelerini kullandı. İşte iki önemli futbolcunun zorlu mücadele öncesi açıklamalarından satır başları:

KARŞIYAKA ERHAN: Pazar gününü iple çekiyoruz

"İki büyük camia yıllar sonra tekrar karşılaşacak. Maçın Fair Play çerçevesinde olacağından şüphem yok. İsteğimiz mücadele sakatlık, kaza, bela olmadan bitsin. Evet kazanmaya ihtiyacımız var. Ama hakeden, iyi olan kazansın. Taraftarın pazar gününü iple çektiğni düşünüyorum. Biz de aynı şekilde derbinin heyecanını yaşıyoruz. Maçta dostluk rüzgarları esecektir. 90 dakikada elimizden geleni yapacağız, maçın sonucu ne olursa olsun iyi olan taraf kazansın."

derbiHüsamettin Yener çocukluk arkadaşım"Furkan'la İzmir Büyükşehir Belediyespor'da amatör olarak oynadık. Hızıyla, tekniğiyle ön plana çıkan bir isimdi. Daha üst liglerde oynayacağına inancım sonsuz. Furkan dışında Altay'ın golcüsü Hüsamettin de çocukluk arkadaşım. Aynı semtte oturuyoruz. Ailecek görüştüğüm bir arkadaşımdır. Takımlar dost. Futbolcular dost. Gerçekten seyir sevki yüksek bir maç olacak Altay-Karşıyaka derbisi."

Çalımlarına dikkat

"Furkan sadece bana değil, her kaleci için tehdit içeren bir oyuncu. Altyapıdan beri takip ettiğim için, özellikle çalımları çok etkili. Savunma olarak ona dikkat etmeliyiz. Altay için sembol bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. Zor zamanlarda kulübünü sırtladı. Şimdi de aynı istikrarda ilerliyor. Furkan'ın Süper Lig'de oynayacağına inanıyorum."

Süper Lig'de karşılaşalım

"İki kulüp de 100 yılı aşmış camialar. Türkiye'de tanımayan yok. Hangi deplasmana gitsek, Süper Lig kulübüymüşüz gibi ilgi görüyoruz. Ama İkinci Lig'i haketmiyoruz. İki kulüp de Süper Lig'de birbirine rakip olmayı hakediyor. Taraftarlarımız arasında da son zamanlarda büyük bir dostluk var. Geçen sezon ve bu yıl tribünlerde onları görüyoruz. Onlara teşekkür ediyoruz."

Mental yorgunluk var

"Aynı takım geçen yıl Play Off'u kaçırdı. Ama bu yıl mental yorgunluk yaşıyoruz. Maddi sıkıntılar, eksi puan cezası almamız bizi yıprattı. Ancak her maçımızda çok iyi mücadele ettik. Umarım derbiyle birlikte bir çıkış yakalarız."

Derbinin kaderini forvetler belirler

"Bizde Can Erdem, Altay'da Murat Uluç gerçekten çok önemli forvetler. Her ar maçın kaderini değiştirecek özelliklere sahipler. Derbi mücadelesinde de maçın anahtarı onlarda olacak. Tabii ki biz en iyi mücadeleyi sergileyeceğiz ancak iki takım da yıldızlarıyla fark yaratacaktır."

DDD

ALTAY FURKAN: Hak eden kazansın

"Gönül isterdi ki daha üst liglerde karşılaşalım. Karşılaşmanın dostça olacağından hiç şüphem yok. Umarım hakeeden, iyi olan kazanır. Sonuç ne olursa olsun, iki kulüp arasındaki kardeşlik devam edecektir. Karşılıklı tezahüratlar olacaktır. Biz futbolcular da sadece oyunumuzla ön plana çıkıp, tartışmayı, kavgayı ikinci plana atıp, hakeden kazanacağı bir tablo ortaya çıkaracağız."

Ülkenin en iyi kalecilerden olacak

İzmir Büyükşehir Belediyespor'da oynarken, antrenmanlarda ona gol atmak çok zordu. Zaman geçtikçe kendini çok geliştirdi. 13-14 yaşlarında amatör olarak oynarken, nasip ki İzmir'in iki büyük kulübünde oynayacağız ve birbirimize rakip olacağız. Şu an bu durumun gururunu yaşıyoruz.
Erhan'ın Türkiye'nin en iyi kalecilerinden biri olacağını düşünüyorum. En önemlisi oldum diye düşünüp şımarmaması. Sürekli üstüne koymak için çabalıyor ve efendi karakterinden ödün vermiyor. Umarım bir gün Süper Lig'de karşı karşıya gelirniz.

derbi4Birebirlerde çok etkili

Altay'da Erhan'ı en iyi tanıyan benim. Takımıma anlatıyorum. Erhan'ın özellikle birebirlerde etkili olduğunu anlatıyorum. Ayrıca uzaktan şutları çok iyi çıkardığını biliyoruz. Bence ikinci ligin en iyi kalecisi. Karşıyaka'nın her döneminde fedakarlık gösterdi. Pazar günü bize de zorluk çıkaracaklarını düşünüyorum. Ama sonuç ne olursa olsun biz yine maç sonunda tokalaşacağız.

KSK taraftarına teşekkür ederiz

Geçen sezon Karşıyaka taraftarının bize gösterdiği desteği yadsıyamam. Play Off maçlarında tribünlerimize gelip bizi desteklediler. Takım arkadaşlarım adına onlara teşekkür ediyorum. Biz de bu dostluğu yarınki maçta sahada sürdüreceğiz.

Dış saha fobisi artık sonlanmalı

Kaliteli, alternatifli bir kadromuz var. Hedefimiz şampiyon olmak ve o yolda ilerliyoruz. Evimizde rakibe nefes aldırmıyoruz ancak deplasmanlarda sıkıntı yaşıyoruz. Bir an evvel dış sahadaki sorunumuzu çözersek, zirvede fark bile yapabiliriz. Çok zor bir ligdeyiz. Sonucu belli olmayan maçlar var. Kimse favori değil. Aynı şekilde devam edip sezonu zirvede bitirmek istiyoruz.

İdolüm İbrahim Akın


"İbrahim Akın gibi bir futbolcuyla oynamak büyük onur. Örnek aldığım bir isim. Yine Murat Uluç, İbrahim Öztürk de özel oyuncular ama, aynı bölgede oynadığımız için İbrahim'in yeri ayrı. Onun gibi bir kariyer yapmak isterim. Altay'da her zaman altyapıdan futbolcu çıkarma geleneği sürer. Murat Uluç, İbrahim Akın gibi ağabeylerin ardından, ben, Hüsamettin, Ulaş, Kadir, Atakan geliyor. Taraftarımız rahat olsun, özkaynaktan güzel bir nesil geliyor." Levent ARIÖZ