Dünyanın önde gelen triathlon etkinliklerinden Oceanlava’nın Türkiye ayağı bu yıl ilk kez 12-13 Eylül 2020 tarihlerinde Çeşme’de düzenlecek. Dünyanın dört bir yanından triathlon sporcularının ve ailelerinin ağırlanacağı organizasyon Çeşme’yi spor turizminin başkenti yapacak. 

Tüm dünyada kabul gören triatlon organizasyonlarından Oceanlava’nın Türkiye ayağının tanıtım toplantısı Çeşme Radisson Blu Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Erhan Günay, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Türkiye Triatlon Federasyonu Temsilcisi Bayram Yalçınkaya, Gençlik ve Spor il Müdürü Nüammer Uslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman ve Oceanlava Proje Direktörü Alper Şensan ile TRC Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Açıkalın katılım gösterdi. Konuşmaların ardından Oceanlava Proje Direktörü Alper Şensan yarışmanın Çeşme ayağı ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Etkinlik 12-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

“Çeşme böyle büyük organizasyonlara alışık bir kent”

Belediyemiz ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleri ve Türkiye Triatlon Federasyonu’nun katkıları ile Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanımız M. Ekrem Oran, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur ve mutluluk duyduğunu belirterek; “Çeşme, Türkiye’deki turizm destinasyonlarının en büyüğü ve böyle büyük organizasyonlar yapmaya alışık bir kent. Çeşme’nin sadece deniz, kum, güneş değil, aynı zamanda kültür, sanat ve spor kenti olmasını istiyoruz. Daha önce Dünya Yelken Şampiyonası’na Avrupa Sörf Şampiyonası’na, 4 yıldır da Grandfondo gibi çok büyük bir yarışa ev sahipliği yapan Çeşme’ye böyle güzel bir organizasyon sunulduğunda hemen kabul ettik. Dünya’nın dört bir yanından sporcularımızı yeryüzü cenneti Çeşme’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız.” dedi.