2018 Dünya Kupası yarı final ilk maçında Fransa ile Belçika yarın saat 21.00'de karşı karşıya gelecek. Saint Petersburg Stadı'nın ev sahipliği yapacagı mücadelede Uruguay Futbol Federasyonu'ndan Andres Cunha düdük çalacak

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 Dünya Kupası yarı final ilk maçında Fransa ile Belçika yarın karşı karşıya gelecek. Finale yükselecek ilk takımın belirleneceği mücadeleye Saint Petersburg Stadı ev sahipliği yapacak. Saat 21.00'de başlayacak karşılaşmada Uruguay Futbol Federasyonundan Andres Cunha düdük çalacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Belçika'da sarı kart cezalısı Thomas Meunier yarı final karşılaşmasında takımındaki yerini alamayacak. Meunier, Belçika'nın Brezilya'yı 2-1 mağlup ederek elediği çeyrek final karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmüştü. Fransa'da ise sarı kart cezası sona eren Blaise Matuidi, teknik direktör Didier Deschamps'ın forma vermesi halinde bu maçta görev yapabilecek. Yarı finalin diğer maçında ise Hırvatistan ile İngiltere karşı karşıya gelecek.

C VE G'DEN GELDİLER


C Grubu’nda Avustralya ve Peru'yu yenip Danimarka ile berabere kalarak 7 puanla grubu lider bitiren Fransa, Son 16 Turu'nda Arjantin'le gol düellosu şeklinde geçen maçtan 4-3 galip ayrıldı. Çeyrek finalde Uruguay’ı 2-0’lık net bir skorla eleyen Fransa, yarı finalde Belçika’nın rakibi oldu.

G Grubu’nda İngiltere, Tunus ve Panama ile karşılaşan Belçika, üç maçta üç galibiyet alarak 9 puanla grubu lider bitirdi. Son 16 Turu’nda Japonya’yı 2-0 geriden gelerek 3-2 yenen Belçika, çeyrek finalde Brezilya’yı 2-1 yendi ve adını yarı finale yazdırmayı başardı.

REKABETTE BELÇİKA ÖNDE


İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında Belçika'nın üstünlüğü bulunuyor. Fransa ile Belçika arasında bugüne kadar 11'i resmi 62'si hazırlık karşılaşması olmak üzere 73 maç oynandı. Belçika bu karşılaşmalarda 30 galibiyet elde ederken, 24 maçta da sahadan yenilgi ile ayrıldı. Mücadelede 19 karşılaşma da beraberlikle sona erdi. Belçika'nın attığı 160 gole, Fransa 127 golle karşılık verdi.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ İLK YARI FİNAL


Fransa ile Belçika'yı yarın karşı karşıya getirecek mücadele iki takım arasındaki ilk yarı final olarak da tarihe geçecek. İki takım daha önce Dünya Kupası'nda iki kez karşı karşıya geldi. 1938'de Fransa'nın ev sahipliği yaptığı şampiyonanın ilk turunda oynanan maçı ev sahibi ekip 3-1 kazandı.

Meksika'nın ev sahipliğindeki şampiyonada ise kazanan tarafı penaltı atışları belirledi. İki takım arasındaki 3.'lük maçında 90 dakika ve uzatma bölümü berabere bitti. Fransa penaltılarda rakibine 4-2 üstünlük sağlayarak turnuvayı 3. tamamladı.


VİDA GEVŞEDİ, FİFA AFFETMEDİ


Hırvatistan milli takımının yıldızı Domagoj Vida, Rusya maçı sonrası soyunma odasında Ukrayna'yı öven tezahürat yapınca FIFA oyuncu hakkında soruşturma açtı

FIFA, Hırvatistan A Milli Futbol Takımı savunma oyuncusu Domagoj Vida hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. FIFA'dan yapılan açıklamada, Beşiktaş'ta da forma giyen Hırvat futbolcu Vida'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası kapsamında oynanan Rusya karşılaşmasının ardından yayımlanan görüntüde "Ukrayna'yı öven söylemler" kullandığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Rusya'ya penaltılarda 4-3 üstünlük sağlayarak yarı finale yükselen Hırvatistan oyuncularının yaptıkları kutlama sırasında Vida'nın, "Zafer Ukrayna'nın" (Glory to Ukraine) sözlerini kullanması nedeniyle soruşturma altına alındığı kaydedilen açıklamada, Hırvat oyuncunun yanında eski milli futbolcu Ognjen Vukovejic'in de bulunduğu belirtildi. Açıklamada, görüntünün inceleme altına alındığı ifade edilirken, Vida'nın "provokasyon" yaptığı gerekçesiyle iki maç ve en az 5 bin İsviçre frangı para cezası alabileceği bildirildi. Vida ise FIFA'nın açıklamasının ardından, galibiyetin Hırvatistan adına kazanıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Siyasi bir durum yok. Görüntü şaka amaçlıydı. Ukrayna'da Dynamo Kyiv forması giydiğim zamanlardan çok arkadaşım var. Başka da bir niyetim yoktu. Rusya halkını seviyorum. Şakaydı." Hırvatistan medyasında yer alan haberlerde de "Vida, görüntüde kullandığı mesaj yüzünden Dünya Kupası'na veda mı edecek?" ifadesi kullanıldı.