Haber/ Levent ARIÖZ

İk sezon içinde üst üste 2 lig düşerek kendini Bölgesel Amatör Lig'de bulan Bucaspor'da taraftarlar kulübün geleceğinin belirsizliğini korumasından dolayı endişeli. Sarı lacivertli kulübün başkanı Cihan Aktaş'ın geçtiğimiz günlerde Tire 1922'yi satın alması sonrası "İki takım birleşecek" iddiaları güçlenirken, Bucalı futbolseverler takımın isminin ve armasının kesinlikle değişmemesi gerektiğini yaptıkları açıklama ile sert bir dille ifade ettiler. Fırtına'nın en etkin taraftar gruplarından Buca Üniversiteler Topluluğu(BÜT), sosyal medyada yaptığı açıklamada Bucaspor armasının ve isminin değişeceği hiçbir projenin içinde olunmaması gerektiğinin altını çizdi. BÜT'ün yaptığı açıklama şu şekilde: " Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla, Tire 1922’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kongreyle beraber başkanı olduğunu belirtmiş; iki kulübü birleştireceği yönünde sinyaller vermeye başlamıştır.

Borçların detayları açıklanmalı

Bizler Bucaspor tribünlerinin üniversite kolu olarak; Bucaspor isminin ve armasının değişeceği çözüm yollarına muhalif olduğumuzu belirtirken; 50 Milyon TL denilen borcun Cihan Aktaş dönemi dahil olmak üzere kuruşu kuruşuna kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Kulaktan kulağa sürekli ivmelenerek artan bu borcu kamuoyunun kalem kalem öğrenme zamanının geldiğine inanıyoruz. Bucaspor’un sorunlarına çözüm yolu bulunması için camianın her cephesinden kişilerin birleştiği bir heyetin şeffaf şekilde çalışması ve aşağıda madde madde sorduğumuz soruların kamuoyu önünde cevaplanmasının zorunlu olduğu açıktır. Son söz olarak; Bizler için paranın satın alamayacağı şeylerin başında Bucaspor'un üzümlü arması geldiğini yineliyoruz.Bucaspor armasının ve isminin değişeceği hiçbir projenin içinde olmayacağımızı belirtiyor; görüşlerimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Cuma'ya ilgi çok

Geçtiğimiz sezon şans bulan bir çok oyuncusu vitrine çıkan Bucaspor'da genç orta saha oyuncusu

Cuma Menize bir çok takımlarının ilgisini çekiyor. Geçen sezon 33 karşılaşmada 5 gole imza atan 19 yaşındaki futbolcu, Spor Toto 1.Lig ve İkinci Lig kulüplerinin radarında bulunuyor. 31 Mayıs 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan genç yeteneğin, Buca'dan haber beklediği ve kulübün geleceğinin belli olmasıyla hareket edeceği öğrenildi.