9 EYLÜL - Hayalleri gerçeğe dönüştürebilmek… İnsan yaşamının en keyifli noktası kuşkusuz. Çünkü her şey hayal kurmakla başlıyor. Buca Belediyespor’un da bir hayali var. Hem de büyük bir hayal… Kulüp başkanı Ali Gündüz, 7 farklı branşta 363’ü lisanslı toplam 681 sporcudan oluşan bir aileyi, olimpiyat hayaline inandırmaya çalışıyor. Sadece 2022 yılında teniste Bahar Kupası şampiyonluğu, boksta U-22 Türkiye üçüncülüğü, taekwondo yıldızlar şampiyonluğu, kickboks Dünya Kupası’nda gelen 1 gümüş ve 1 bronz madalya, kulübün vizyonunu da yansıtıyor.

Buca Belediyespor Başkanı Ali Gündüz de burada iki noktanın altını çiziyor: “Göreve gelirken Buca Belediye Başkanımız Sayın Erhan Kılıç’ın en önem verdiği konulardan biriydi spor. Pandemi dönemindeki sıkıntılara rağmen branş ve sporcu sayımızı sürekli artırdık. Altınordu’nun harika bir sloganı var. ‘İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu’ diye. Bizler de Buca gibi büyük bir ilçede gençlerimize el uzatmak, onları önce iyi birey, iyi vatandaş, sonra da iyi birer sporcu yetiştirmek için çalışıyoruz. Asıl amacımız ise çok büyük. Buca Belediyespor bünyesinden yetişen bir sporcumuzu 2024 Paris ya da 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’nda yarışırken izlemek.”

‘Yaz okullarına büyük ilgi var’
Kulüp bünyesinde yaz spor okulları için hazırlıkların da son aşamaya geldiğini belirten Buca Belediyespor Başkanı Ali Gündüz “Tenis kortlarımızı yeniliyoruz. Yüzmede olimpik havuzumuza çok büyük talep var. Yüzme ve teniste İzmir’in en iyi olanaklara sahip kulüplerinin başında geliyoruz. Boksta, taekwondoda, kick boksta sporcularımızın başarıları, bu branşlara olan ilgiyi de artırıyor. Biz Buca’yı sporla güzelleştiriyoruz ve bundan da büyük keyif alıyoruz” dedi.

SPORCU SAYISI

BRANŞ LİSANSLI TOPLAM

Boks 20 50

Kick Boks 12 18

Yüzme 51 406

Pilates - 10

Futbol 120 120

Tenis 10 57

Taekwondo 150 20

TOPLAM 363 681