Röportaj/Levent ARIÖZ

Türkiye'nin ve İzmir'in en köklü kulüplerinden, Avrupa'da ilk yarı final oynayan Türk ekibi olan Göztepe'nin ismi Ankara'da da yaşıyor. 2020-2021 sezonunda Mamak FK adıyla mücadele eden Ankara kulübü, geçtiğimiz haftalarda gittiği isim değişikliğiyle Başkent GözGözler Akademi FK

adıyla 3. Lig'de boy gösterdi. İlk hafta maçında deplasmanda Nevşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Başkent GözGözler, İzmir ekibi Göztepe'nin aksine sezona çok iyi başladı. Başkent GözGözler Akademi FK'nın Başkanı Yusuf Bulut, çocukluğundan beri sempati duyduğu ve koyu taraftarı olduğu sarı kırmızılıların Göz Göz lakabını Ankara'da yaşatmak için bu isim değişikliğine gittiğini söyledi.

ANKARA'DA İLGİ GÖREMEDİ

Bulut, İzmir ekibi ile herhangi bir pilot takım bağı bulunmadığının altını çizerek, " Doğma büyüme İzmirliyim ve Göztepe taraftarı olduğumdan dolayı daha önce Mamak FK olan kulübün ismini değiştirmek istedik. GözGöz FK adını tescil ettiremedik. Daha sonra Başkent GözGözler Akademi FK ismini aldık. Ankara'da bulunduğumuz tesislerden bizi çıkardılar. Başkent'ten yeterli desteği göremedik. İzmirli olmam ve işlerimin burada olmasından dolayı Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki bir tesise taşındık. Takımımız Kuşadası'nda idmanlarını yapıyor. İç saha maçlarında Ankara'nın Polatlı beldesinde rakiplerini ağırlayacak" dedi.

Ndiaye ve Gassama ile komşu

İzmir'de de futbol kulübü almak arayışında olduğunu ifade eden Başkan Bulut, "Eğer bulabilirsem yeni kulübün adını da GözGözler koymayı planlıyorum. Göztepe sevdamız çocukluktan geliyor.

Uzun süredir kombine sahibiyim ve pandemi dönemine kadar çok az maçını kaçırdım. Güzelbahçe ilçesinde ikamet ediyorum. Sarı kırmızılıların forveti Cherif Ndiaye ve sezon başı takımdan ayrılan sağ bek Lamine Gassama ile aynı sitede oturuyoruz" diye konuştu.

Enes Kubat iki takımda da oynadı

İzmir'de yer alan Göztepe ile Başkent GözGözler Akademi kulüplerinde oynayan tek futbolcu Enes Kubat. Bu sezon Ankara ekibinde top koşturan 27 yaşındaki forvet 2013-14 sezonu ve 2014-15 sezonunun ilk yarısında İzmir'in Göztepe kulübünde görev almıştı. Başkanlığını Yusuf Bulut'un yaptığı Başkent GözGözler FK, 1984’te Ankara Belediyesi’ne bağlı olarak EGO ismiyle kuruldu. Kulüp ardından Bugsaşspor, Başkent Akademi FK ve Mamak FK olarak liglerde yer aldı. Ankara ekibinin son 4 yılda değiştirdiği isimler şu şekilde: 2017 Bugsaşspor, 2018 Başkent Akademi Spor Kulübü, 2019 Başkent Akademi Futbol Kulübü, 2020 Mamak FK,2021 Başkent Gözgözler Akademi.

Göztepeliler'e bilet ücretsiz

Başkent GözGözler Akademi FK Başkanı Yusuf Bulut takımının iç saha maçlarının, Göztepe taraftarına ücretsiz olduğunu belirtti. Bulut, "Gerek Ankara'daki Göztepe taraftarlarını, gerek İzmir'den gelecek misafirlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyarız. Polatlı'daki iç saha maçlarımızda kendilerinden ücret almadan karşılaşmalarımızı izleyebilirler. Ayrıca marş çalışmasına başladık. Göztepe marşlarından esinlenen 3 beste yaptık. Bazı sözlerini değiştirdik ve taraftarların beğenisine sunacağız. Ayrıca Göztepe altyapısından bir antrenörle anlaştık. Bu arada logomuz ve forma rengimiz de sarı kırmızı. Göztepe'ye çok benzememek ve kulübü tescil ettirebilmek için armamıza aslan logosu koyduk. Menemenspor ile bir iletişim halindeyiz ve 2 oyuncuyu kadromuza kattık. Umarım Göztepe ile de iletişime geçip, sarı kırmızılılarda şans bulamayan genç futbolculardan faydalanabilecek ortamı sağlarız" cümlelerini kullandı.