TFF 1'inci Lig'de 7'nci hafta maçında evinde Bursaspor'u 2-1 yenen Altay, kazandığı 3 puanla 5 basamak birden tırmandı. Ligde 6'ncı haftayı 9 puanla 11'inci sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, Bursaspor galibiyetiyle birlikte 12 puanla 6'ncı sıraya yerleşerek Play-Off hattında kendine yer buldu. Bu sezon ikinci kez adını ilk 6'ya yazdıran İzmir temsilcisi, Süper Lig hedefiyle başladığı 2019-2020 sezonunda iddialı olacağını gösterdi. Siyah-beyazlılar, milli aranın ardından üst üste Altınordu (D) ve Ekol Göz Menemenspor'la oynayacağı İzmir derbilerini kazanarak çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Altay, 4 günlük iznin ardından bugün çalışmalarına başlayacak.

Karafırtınalar'a vefa

Öte yandan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi, İzmir Futbolunun duayen isimlerinden, dernek yönetim kurulu üyesi Cemal Karafırtınalar adına düzenlediği ‘‘TFF Grassroots-C Antrenörlük’’ kursunun startını verdi. Açılış töreninde baba Karafırtınalar’ı oğlu, Altay Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar da yalnız bırakmadı. TÜFAD İzmir Şubesi Başkanı Dr. Şaban Acarbay’ın açılış konuşmasını yaptığı törene; İzmir ASKF Başkanı Kadri Yatkın, TFF İzmir İl Temsilcisi Mehmet İncu, Altay Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ve yardımcılarından Bekir Limanlar, TÜFAD İzmir Şube Yönetim Kurulu’ndan Nevzat Güzelırmak, Mahmut Evren, Akın Küçükoğullarından, Erhan Özalp ve birçok futbol adamıyla birlikte yeni dönem kursiyerler katıldı.

Babam Altay sevgisi aşıladı

1989 yılında futbolcu olarak ayrıldığı Altay’a 30 yıl sonra teknik adam olarak dönen Sait Karafırtınalar, ‘‘Babam yıllarca altyapıdaki gençlere Altay sevgisi aşıladı. Altaylı olmak onun için bir yaşam felsefesi. Ben de Altay sevgisini babamdan aldım.’’ sözleriyle özellikle altyapılar için bir başlangıç niteliğindeki kursu Cemal Karafırtınalar adına düzenleyen TÜFAD İzmir yönetimine teşekkür etti.