Haber/Levent ARIÖZ

İzmir ve Türk futboluna bir dönem önemli yıldızlar yetiştiren Konak İlçesi'nde yer alan Hilal Sahası, şu an madde bağımlıların mesken yeri olmuş durumda. Altay Spor Kulübü'nün altyapı takımlarının uzun süre idman sahası olan tarihi alan, atıl durumdaydı. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise Gençlik ve Spor Bakanlığı, alanın bir bölümüne sentetik çimli bir halı saha ile soyunma odalarının bulunduğu bir kompleks inşaa etmişti. Bölgede yaşayan gençlerin spor yapması için hizmete sunulan tesis, 1 ay gibi kısa sürede kullanılamaz hale geldi. Alanı mesken tutan madde bağımlıları ve evsizlerin uğrak yeri haline gelen Hilal Sahası'nın özellikle soyunma odaları talan edildi. Elektrik hatları çalınan, kapıları, pencereleri sökülen tesiste, duşluk, tuvalet, musluklar dahil olmak üzere elde kullanılabilecek hiç bir şey kalmadı.

GÜVENLİK GİDİNCE BAŞIBOŞ KALDI

Halı sahanın içi de oldukça bakımsız vaziyette. Sentetik zeminin üstünde yer alan çöpler, molozlar çocukların rahat spor yapmasını engelliyor. Ayrıca sahanın etrafına gerilen çitler de parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiş durumda.

Mahalle sakinleri, alanın oldukça tehlikeli bir bölge olduğunu ve tesiste güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını ifade ederek, "Geçtiğimiz Nisan ayında futbol sahası ile soyunma adalarını yaptılar. Başlarda bir güvenlik görevlisi vardı ancak kısa süre sonra görevinden ayrıldı. Tesis, başıboş kalınca madde bağımlılılarının uğrak yeri oldu. Ağustos ayında tamamen tesis kullanıma açıldı ancak kısa sürede kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan çocuklar gündüzleri burada top oynuyor ancak özellikle geceleri burası oldukça tekinsiz hale geliyor" diye konuştu.

Bakanlık yenileme çalışması yapacak

Hilal Sahası'nın mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait durumda. Gençlik ve Spor Bakanlığı ise bölgedeki çocukların spor yapabilmesi için belediyenin kendilerine tahsis ettiği alanı 2020 yılında ihale usülüyle spor merkezi yapılabilmesi için düğmeye basmıştı. Ağustos ayında yapımı tamamlanan Hilal Sahası'nın şu anki atıl vaziyeti ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü yetkilileri tekrar bir çalışma içine gireceklerini söyledi. Yetkililer, "Hilal Sahası atıl kalmayacak. Bölgeyi tekrardan incelemeye alacağız ve yenileme yaptıktan sonra zarar görmemesi için ne yapabiliriz üzerinde bir yol bulacağız. Tesise, güvenlik elemanı tahsisi de fikirlerimizden biri durumunda. Hilal Mahallesi'ndeki çocukların rahatça spor yapabilmesi, zararlı alışkanlıklardan kurtulabilmesi adına spor merkezini tekrar kullanılır hale getireceğiz" dedi.