Bucaspor altyapısından bir yıldız daha doğuyor. U 17 Milli takımıyla Avrupa 4.'si olan kadronun en önemli oyuncularından olan, yaz transfer döneminde Beşiktaş'ın radarına giren 17 yaşındaki Atakan Kesgin, Tokat'ta pazarlarda karpuz satarak başlayıp, Buca'da devam eden kariyerini 9 Eylül Gazatesi'yle paylaştı.


Röportaj/ Levent ARIÖZ

Mehmet Batdal, Hasan Kabze, Salih Uçan.. Son dönemde Avrupa'daki gururumuz olan Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü. Hepsi Bucaspor altyapısının eğitiminden geçip Türk futboluna hizmet eden sporcular. Ayrıca hangi ligde bir maç izleseniz mutlaka en az bir Fırtına özkaynağından çıkan oyuncu bulabilirsiniz. Sarı lacivertli takımın altyapısının son ürünü ise 2000 doğumlu bir yıldız adayı. Tokat Turhal'da meşin yuvarlakla tanıştıktan sonra 2013 yılında Bucaspor altyapısının dikkatini çeken, antrenmana ilk çıktığım gün takımın altyapısındaki U14 takımına seçilmeyi başaran Kerem Atakan Kesgin adım adım kariyer basamaklarını çıkıyor. Sarı lacivertlilerde
U 14, U15 ve U 19'larda İzmir şampiyonu, U 15 ve U 16'da Türkiye finali oynayan Atakan, U 17 milli takımıyla da Avrupa 4.'lüğü sevinci yaşadı. Yetenekleriyle üst lig takımlarının dikkatini çeken Atakan Kesgin için Beşiktaş transfer teklifinde bulundu. Bucaspor'un yeni yıldız adayı, bilinmeyen yönlerini 9 Eylül Gazetesi'yle paylaştı:

Tam Ahmet Yıldırımlık takımız

Şu an çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Fizik olarak iyi duruma geldiğimizi söyleyebilirim. Teknik Direktörümüz Ahmet Yıldırım, 2.Lig'in dinamiklerini bilen bir antrenör. Topsuz idmanımız yok. Kondisyon çalışmalarını bile meşin yuvarlakla birlikte yapıyoruz. Biz de tekniği yüksek oyunculardan kurulu bir ekip olduğumuzdan hoşumuza gidiyor. Tam Ahmet Yıldırımlık bir oyuncu grubuyuz diyebilirim. Ayrıca hocamız gençleri de seviyor. Umarım bunu avantaja çevirip, takımda sürekli oynayan futbolcular oluruz.

buca4Dayak yiye yiye güçlendim

2000 yılının kasım ayında Tokat'ta dünyaya geldim. Ailem hâlâ Tokat'ta yaşıyor. Babamın bir kahvehanesi var, onu işletiyor. Annem de şeker fabrikasında yönetici asistanlığı yapıyor. Bir de ablam var. Üniversiteyi yeni bitirdi. Uzmanlık alanı fizyoterapistlik. Küçük yaştan beri sokakta futbol oynuyorum. Bir an bile top oynamayı bırakmak istemezdim. Yaşça büyüklerimle oynamanın avantajını yaşadım. Kendimden 4-5 yaş büyüklerle top oynadım. Deyimi yerindeyse dayak yiye yiye geliştim. Tokat'ta Turhal Gençlerbirliği'nde futbola başladım. 13 yaşındayken U19'un maçlarına çıkıyordum. Ardından Bucaspor'un eski futbolcularından Hüseyin Nazlı'nın Tokat, Turhal'da halı sahası var. Kendisiyle de tanışıyorduk zaten. O da beni Turhal Gençlerbirliği'nde izledikten sonra Bucaspor'dan bir arkadaşına tavsiye etti. Onun üzerine beni İzmir'e, antrenmana çağırdılar. Antrenmana ilk çıktığım gün, takımın altyapısındaki U14 takımına seçilmeyi başardım.

Karpuz da sattım çay da doldurdum


Tokat Turhal'da futbolun dışında aileme de yardımcı oldum. Okul çıkışlarında babamın kahvehanesine gidip çok kez yardım etmişliğim vardır. Pazarcılık yapan amcamla karpuz sattığım da oldu. Ne çay doldurmaktan ne de meyve sebze satmaktan gocunurum. Genç yaşta hayata atılmanın olumlu olduğunu düşünüyorum. Şimdi futbolda hiç bir zaman sorumluluktan kaçmamamı bu özelliğimi geliştirmeme borçluyum.

Sırada dünya şampiyonası var

Mayıs ayında elde ettiğimiz Avrupa 4.'lüğü benim için güzel bir tecrübe oldu.
Gruptaki ilk İspanya maçında cezalı olduğum için oynamamıştım. Sonraki karşılaşmalarda hiç çıkmadan sahadaydım ve 1 de gol attım. Yarı finalde İngiltere'ye yenildik ama Dünya şampiyonasına katılma hakkı elde ettik. Şimdi Ekim ayında Hindistan'da düzenlenecek Dünya şampiyonasında kürsüye çıkmak istiyoruz.

Hedefim Premier Lig

Transfer görüşmelerini kulübüm ve menajerim yürütüyor. Beşiktaş ya da herhangi bir kulüple doğrudan bir bağlantım olmadı. Ben kariyer planlaması olarak adım adım ileriye gitmek istiyorum. Önce Bucaspor'da A takımda oynamak. Sonra A milli olmak. Ardından Süper Lig'in büyük kulüplerine gitmek ve en üst hayalim Premier Lig. Liverpool'a ilgim var ve bir gün umarım o formayı giyerim.

Cengiz'i takip edeceğim

Bucaspor ve Altınordu altyapısında yetiştikten sonra Başakşehir ve son olarak Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder kendi yaş kategorisinin en iyi oyuncularından biri. Aslında Avrupa'ya gitmesine şaşırmadım. O paralara transfer olması çok normal. Hatta önümüzdeki yıllarda daha büyük bonservis ücretleriyle Şampiyonlar Ligi'nde zirve hedefleyen kulüplere transfer olabilir. Ben de aynı şekilde doğru bir planlamayla Avrupa'da ülkemizi temsil etmek isterim.

Buca'da Emin Avrupa'da Modric

Kendimi iki yönlü orta saha olarak tanımlıyorum. Savunmada ve hücumda etkili olmaya gayret ediyorum. Takımımızda Emin Aladağ, yurt dışında ise Real Madridli Luka Modric'i örnek alıyorum.
Emin ağabeyden çok şey öğreniyorum. İdmanlarda ve maçlarda onun hareketlerini takip ediyorum. Luka Modric'i izlemek için ise özellikle Real Madrid maçlarını kaçırmıyorum.