Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir iş dünyasının önde gelen kuruluşlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetim kurulu üyeleri ekonomi dünyasından son ziyareti Ege Genç İşadamları Derneği’ne (EGİAD) gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ziyarette yaptığı konuşmada, ülkedeki istikrasızlık ve kaos ortamından en fazla demokrasinin ve ekonominin zarar gördüğünü belirterek “İş dünyası için normalleşme çok önemli. CHP olarak OHAL'in son bularak Türkiye’nin normalleşmesi, kutuplaşmanın sona ermesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Deniz Yücel, şunları söyledi.

YÜCEL: EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY NORMALLEŞME


EGİAD sadece İzmir için değil, Türkiye için çok önemli bir kuruluş. Her biri kendi sektöründe ileri gelen genç girişimci ve işadamları gerek üretim yaparak gerekse istihdam sağlayarak İzmir'e ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Üstelik Atatürk ve cumhuriyet ilkelerine bağlılığı ile de İzmir duruşunu tam olarak gösteren önemli bir dernek. Ülkemiz maalesef 20 aydır OHAL ile yönetiliyor. OHAL yönetimi aynı zamanda istikrarsızlık, belirsizlik, hukuksuzluk demek. Böyle bir ortam ekonomimiz ve iş dünyamız için son derece tehlikeli. İş dünyası önünü görmek, gelecekten emin olmak ister ki, yatırımlarını ve üretimini rahatlıkla gerçekleştirsin. Ancak ülkemizin bugünkü ortamında bu pek mümkün değil. İşte biz CHP olarak bu sürecin bir an önce atlatılması, güven ortamının sağlanması, demokrasinin tüm kurumlarıyla yeniden hayata geçerek, ülke ekonomisinde kalkınma sağlanması için çabalıyoruz. Bunun için çaba harcayan, mücadele veren tek siyasi parti de CHP’dir. Bizler tüm ülke ekonomisini önemsiyoruz elbette ama yerelde kalkınma ve İzmir iş dünyasının yükselişi için özel bir çabamız var. Bu yolda EGİAD'ın ve iş dünyasının sorunlarının çözümü için ve sorunlarının vekillerimiz aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirilmesi için, her türlü desteği vermeye hazırız.

İLTER: İZMİR İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ


EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter’de CHP İzmir’in iş dünyasıyla kurduğu yakın ilişkiden ve genç bir il başkanının göreve getirilmesinden son derece memnun olduklarını belirterek “ EGİAD olarak partiler üstü bir kurumuz ama siyasetin yön verdiği ekonomiyi düşününce, siyasi gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sayın il başkanımızın söylediği gibi ekonomi dünyamız için normalleşmeyi önemsiyoruz. Biz Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerini savunan, bu yolda çalışmalar yürüten bir kurumuz. Bu yönde tüm siyasi partilerle İzmir için birlikte çalışmaya hazırız. Sayın il başkanımıza ve yönetim kuruluna ziyaretleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.