Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Tire Süt Kooperatifi'ni ziyaret etti. Soyer, "Üretimimizi büyütebilirsek, o zaman refahı da büyüteceğiz. Yaratacağımız refah Türkiye'ye şunu dedirtecek: İzmir'de yaptılar, oldu. Biz, Türkiye'ye öncülük yapacağız" dedi.

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Tire Süt Kooperatifi'nde dünyanın en bereketli topraklarının Türkiye'de olduğunu ancak bu toprakların potansiyelinin yeterince kullanılmadığını öne sürerek, "Bunu değiştirmek mümkün. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun önemli destekleriyle Tire'de sizlerin başardığınız ve nisan ayından sonra daha da ileri götüreceğimiz şeyi, bütün Türkiye'ye örnek olarak göstereceğiz. Bize moral veriyorsunuz. Bu gücü, sizden alıyoruz. Biz de size güç vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kooperatif ziyaretinin ardından Tire meydanında halkla buluşan Soyer'e, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Halil Çulhaoğlu, Millet İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Salih Atakan Duran, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu, CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç de eşlik etti. Soyer, kooperatiflerin önemine dikkat çekerek, şöyle dedi: "Seferihisar'da uyguladığımız tarım politikasının ana başlıkları vardı. Birinci olarak 'Üretici, ürettiğini satabilmeli' dedik. Sadece ürettiğini satması koşuluyla, işgaliye ve harç almayacağımızı söyledik. Böylece hem üreticimizin kazanmasını sağlayacağız, hem tüketiciyi sağlıklı, iyi ürünlerle buluşturacağız. İkincisi, kooperatif konusu. Dünya, bunu keşfetti. Finlandiya'da süt üreticilerinin yüzde 97'si tek bir kooperatifinin üyesi. Hollanda'da kesme çiçek ihracatçılarının yüzde 98'e yakını yine tek bir kooperatifin üyesi. Fransa'da şarap üreticilerinin, İtalya'da peynircilerin, İspanya'daki narenciye üreticilerinin tamamı bir kooperatifin üyesi. Üçüncü konu, ürünü işlemek. Tarım ürününü mutlaka işlemek ve sanayi ürününe dönüştürmek gerekiyor. Seferihisar'da mandalinanın pestilinden lokumuna kadar her şeyini yapıyoruz. Ayrıca dilimleyip kurutuyor ve ihraç ediyoruz." DHA