Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş son çıkarılan KHK'ları değerlendirdi. Demirtaş siyasi iktidarın vekil yargılamarını kontrol altına almak istediğini belirtti.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre,Demokrasi için Hukukçular’dan M. Taner Avşar, Cevdet Öcal ve Yıldız İrmek 25 Ağustos Cuma günü Edirne Fipi Cezaevi’nde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan’la görüştü. Demirtaş son çıkarılan KHK’ları değerlendirdi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş son çıkan KHK’lerle ilgili değerlendirmede bulundu. Demirtaş, KHK’de düzenlenen vekillerin yargılanmasına ilişkin olarak “Farklı mahkemelerden farklı sonuçlar çıkmasının önüne geçmek ve aynı zamanda yerel mahkemelerde, halkın duruşmalara katılımını, davalar hakkında bilgilenmesini engellemek istiyorlar” dedi.

Yeni KHK’de milletvekili yargılaması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Demirtaş “Milletvekili soruşturma ve yargılamalarını Ankara’da tek bir savcılık ve tek bir mahkeme üzerinden yaparak tamamen siyasi iktidarın kontrolüne almak istiyorlar” dedi. Yapılan yeni düzenlemeyle farklı mahkemelerden farklı sonuçlar çıkmasının önüne geçilmek istendiğini belirten Demirtaş ayrıca yerel mahkemelerde halkın duruşmalara katılımının ve davalar hakkında bilgilenmesinin de engellenmek istendiğini söyledi.