24 Haziran seçimlerinin ardından Kadın Partisi Genel Merkezi açıklamada bulundu:

"24 Haziran Seçimleri, resmi olmayan kesin sonuçlara göre, AKP’nin yüzde 42.5 oy oranı ile birinci parti ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52.4 ile ilk turda başkan seçilmesi ile sonuçlanmıştır.

Cumhur İttifakını oluşturan küçük ortak MHP yüzde 11.1 oy oranı ile şaşırtıcı bir başarıya imza atmıştır. Mecliste iki partinin milletvekili sayısı istedikleri çoğunluğa ulaşamamış ve 343 de kalmıştır. Bu seçim, siyasi arenaya yeni bir lider ve yeni bir parti kazandırmıştır
Meclisin ikinci büyük grubu olan, Ana Muhalefet Partisi CHP yüzde 22.7 oy oranı ve 146 MV kazanmıştır. Baskın seçim kararı alındığı günden bu yana demokrasinin önünü açmak için çaba gösteren, Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranını diğer partilere verdiği ödünç oylarla birlikte değerlendirmek doğru olacaktır. Doğru oran yüzde 26 bandındadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Başkan Adayı Sayın Muharrem İnce, yüzde 31 e yakın oy alarak, ülkenin her kentinde heyecan ve umut uyandırmıştır. Siyasi yelpazede geleceğin lideri olarak yerini almıştır. Seçime ilk defa giren İyi Parti yüzde 10 barajını aşmıştır, bu yeni kurulan bir parti için başarı sayılsa da, beklentilerin altındadır. HDP barajı geçmiş ve 67 MV ile meclise girmiştir. Kadınlar mutlu değildir. Bu dönemde 105 kadın vekil meclise girmiş, mecliste kadın temsil oranı yüzde 17.5 olmuştur. Bu oran önceki dönem kadın vekil oranından 4 puan yüksektir, ancak 7 Haziran seçimlerinden düşüktür. Oranları partilere göre dağılımı; %17.9 AKP, %17.8 CHP, %38.8 HDP, %6.9 Iyi Parti, %10.2 MHP olmuştur. Bu tablo kadınları mutlu etmemiştir. Mevcut iktidar yapısı ve zihniyeti kadınlar adına kaygı ve endişe uyandırmaya devam etmektedir. Adil bir yarış olmamıştır Seçim döneminde yaşanan ve vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylar üzücüdür ve demokrasiye gölge düşürmüştür. Seçim kararı sonrası demokrasinin gereği olarak görevini bırakması gereken Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanları görevlerini sürdürmüşlerdir. Bunlar seçimin eşit ve demokratik bir yarış olma özelliğine gölge düşürmüştür. Seçimin OHAL koşullarında yapılmış olması seçim yarışının adil olmadığının göstergesidir.

Muhalefet adına tüm olumsuz koşullara karşın, muhalefet başkan adaylarının yürüttüğü seçim kampanyaları, heyecan ve umut yaratmıştır. Seçim günü ülkemizin her yerinde muhalefet partilerinin, işbirliği içinde, sivil toplum ile birlikte, sandıklara sahip çıkması, kullanılan oyların doğru sayılması ve millet iradesinin sandığa yansıması için gösterdikleri fedakarlık, yüzakı bir çalışma olmuştur. Kazanan da mutlu değildir Ancak seçimin ilk turda sonuçlanmayacağı ve ikinci tura kalacağı beklentileri boşa çıkmış olup, bir yenilmişlik duygusu hakimdir. Tüm gücü elinde bulunduran, sonsuz imkanlarla donanmış, Cumhur İttifakı da mutlu değildir. Çok küçük bir oranla başkanlığı kazanmış, mecliste nitelikli çoğunluğu bulamamıştır. Üstelik küçük ortağına adeta mahkum hale gelmiştir. Ancak 16 yıllık yıpranmışlığa karşın, iktidarı ilk turda tekrar kazanmayı başarmıştır.

Bütün siyasi aktörleri, seçim meydanlarındaki vaadlerini tutmaya, ülkemizi birleştirecek iş ve söylemlere imza atmaya davet ediyoruz."