AKP ve MHP'nin uzlaşmasıyla hazırlanan ittifak teklifinin ardından oy pusulasının nasıl görüneceği belli oldu. Teklifin detaylarının belli olmasının ardından oy pusulası örneği de ortaya çıktı.

AKP ve MHP'nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemesi dün TBMM'ye sunuldu. Teklifin maddelerinin açıklanmasının ardından oy pusulasının nasıl görüneceği merak ediliyordu. Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre oy pusulasının taslak örneği belli oldu. Buna göre pusulada ittifak oluşturacak partiler yan yana ve ittifakın isminin altında görünüyor.



Cumhurbaşkanı seçimi için ayrı, milletvekili seçimi için ayrı bir oy pusulası verileceğini bildiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı seçimi için verilen oy pusulasında cumhurbaşkanı adaylarının resimleri, isimleri olacak. Onun altında da partilerin logoları olacak. Onu aday gösteren eğer ittifak varsa o ittifak şeyi olacak orada. Diyelim ki iki tane aday olacak. Adayın altında ittifakı da gösteren bir şey olacak. Ona oyunu verecek. Ama milletvekili oy pusulasında partilerin ittifak yaptığı durum varsa milletvekili seçiminde, onlar kendilerine bir isim verebilirler. Örneğin 'cumhur ittifakı' diyebilir. O zaman o ittifak yapan partiler, yan yana olacak. Üstünde 'cumhur ittifakı' yazacak. Ama AKP ile MHP ittifak etti. Geldi vatandaş AKP'li, orada bakacak AKP'ye oy verecek. Ama AKP ittifakın içinde olduğu için ittifakın türünü değil AKP'yi sayacak. MHP'li ise MHP'ye oy verecek." dedi.