Üye sayısı 19 bin olan MHP İzmir İl Teşkilatı, yılsonuna kadar 50 bin üyeye ulaşmayı hedefliyor. Parti, İYİ Parti’ye karşı da teşkilatları ‘O partinin adını bile anmayın’ talimatı verdi.

Haber / Umut KARAKOYUN

MHP İzmir İl Teşkilatı’nda şu sıralar hummalı bir çalışma var. Teşkilat, ilçe başkanlıkları ile birlikte üye sayısını arttırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz Nisan ayında 19 bin üyeye ulaşan MHP’nin hedefi 50 bin üye. Teşkilatlar, yılsonuna kadar bu sayıya ulaşmak için ter döküyor. MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı; “Bir siyasi partinin övünç kaynaklarından biridir üyelik. İzmir’de hedeflediğiniz üye sayısını yakaladığımız zaman yüz binlerin üzerinde kişinin katılımıyla miting yaparız. İşte o zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni alırız.

TORBALI'DA 500 YENİ ÜYE

Parti üyelikleri ile ilgili çalışmaları parti teşkilatlarımız yapıyor. Üyelikle ilgili ‘herkes bir kişiyi üye yapsın’ başlıklı bir kampanya başlattı. Bu duyularak devam etti. Güzel geri dönüşler oluyor. Örneğin Torbalı’da 500’e yakın yeni üyelikler yapıldı. Karşıyaka’da 700 üye kazandırıldı. Bunlar bir ay içerisinde yapışan çalışmalar. Bütün ilçelerimizde bu çalışmalar sürüyor. Üyeliklerle ilgili her ilçede üye katılım törenleri yapılacak. Beklediğimiz hedefe ulaşırsak İzmir’de Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla katılım töreni düzenleyeceğiz. İzmir’de MHP’nin var olduğunu ve bunu kimsenin inkar edemeyeceğini, kent siyasetine damga vuracağımız mesajlarını da vereceğiz” dedi.

AVUÇLARINI YALARLAR

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, İYİ Parti’nin kendilerinden oy alabileceği iddialarına ‘Avuçlarını yalarlar’ sözleri ile karşılık verdi. Şanlı; “MHP, İzmir’de gitmesini istediklerimiz, varlıkları ile bize katkı sunmayan, aksine varlıkları ile bize zarar veren insanlar vardı. Bunlar gittiği zaman emin olun çok daha iyi olacak. 10 kişi gittiğinde bin kişi gelecek. Bunu alanda görüyoruz. Sadece siyasi hayatta değil sosyal hayatta da bu insanlar kendilerinden nefret ettirmişler. Şöhretleri, kendilerine duyulan nefretle alakalı, sevgiyle değil. Biz sevgi ile insanların gönüllerine girmek istiyoruz. Bu nedenle onların MHP’den alabileceği bir şey yok. Rüzgar kayadan toz alır. Toz bir işe yarar mı? Yaramaz. Zaten işe yaramayanların gitmesini istiyoruz. Biz yolumuza devam edeceğiz. Siyaset yapma gerekçemiz, Allah’ın rızasını kazanmak, iman temelli bir hareketiz. Elbette herkesin oyuna talibiz iktidar olabilmek için ama bizim ideolojimiz ve ideallerimiz var” dedi.

Özdağ'ı hedef aldı

MHP İzmir İl Teşkilatı, ilçe başkanlıklarına kritik bir uyarıda bulundu. Eski MHP’liler tarafından kurulan İYİ Parti’nin, teşkilatlarda adının dahi anılmamasını isteyen MHP’li Şanlı, açıklamasında Ümit Özdağ’ı da hedef aldı. Sayit Şanlı; “Birileri diyor ya ‘Bizim milliyetçilik gibi bir kavramımız yok’. MHP’nin oyları ile milletvekili seçilen ve hala milletvekili sıfatını taşıyan, Ümit Özdağ’a o oylar haram olsun. O adam olsa önce milletvekili sıfatını bırakır. Onu seçen ülkücülerdir. Utanmadan sıkılmadan, Güneydoğu’dan oy alabilmek için ‘Teröre bulaşmamış HDP’lilere kapımız açık’. Oy alabilmek için yaptıkları çirkinliğe bakın. Siyasette riyakarlık budur. Bizim gündemimizde öyle bir parti yok, olmayacakta. Teşkilatlarımıza da o partinin adını bile anmayın diyoruz. Çünkü ona değer verdiğiniz anlamına gelir, onlar kendilerini tartışmaya değer görür. Değersizi tartışmanın bir anlamı yok” dedi.