AKP, Melih Gökçek'in istifası ile boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı aday gösterdi. meclis yeni başkanı seçmek için toplandı.

Ankara'da Melih Gökçek'in istifasını açıklamasının ardından yeni başkan bugün belli oluyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya düzenlediği basın toplantısında AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna olduğunu açıkladı.

MECLİS TOPLANDI

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni başkanı seçmek için toplandı.CHP ve MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermedi.

SEÇİM İLK TURDA SONUÇLANABİLİR

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde başkanın seçilmesi için ilk iki turda, salt çoğunluk, yani 94 oy aranacak. Belediye Meclisi'nde AKP'nin sandalye sayısı 100. Bu sayı, başkanın ikinci tura kalmadan seçilmesine yetiyor. CHP ve MHP ise aday çıkarmayacak, seçime katılmayacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 28 Ekim'de istifasını açıklayan Melih Gökçek'in yerine Ali İhsan Ölmez vekalet ediyor.