CHP İzmir Milletvekili Adayı Mahir Polat, CHP iktidarında borç değil çare üreten esnaf politikasını hayata geçireceklerini belirterek, seçim beyannamesinde de bu konuya geniş biçimde yer verdiklerini anımsattı.


Mahir Polat, " Esnaf Bakanlığı kuracağız ve esnafın kira stopajını kaldıracağız KOBİ’lere ve sosyal işletmelere ödedikleri vergi ve sigorta primi tutarında faizsiz işletme kredisi vereceğiz" dedi. CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kınık, Bergama ve Dikili’de esnaf ve vatandaşlarla buluşup, sorunlarını dinleyen Polat, CHP iktidarında borç değil çare üreten bir esnaf politikasını hayata geçireceklerini söyledi. Polat, “İktidara geldiğimizde esnafın kira stopajını kaldıracağız. KOBİ’lere ve sosyal işletmelere ödedikleri vergi ve sigorta primi tutarında faizsiz, işletme kredisi vereceğiz. Esnafımız bizim baş tacımız. Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaflarımızın sorunlarına odaklı çözümler getireceğiz” diye konuştu.

3 GÜNDE 3 İLÇE GEZDİLER



CHP İzmir Milletvekili adayları Mahir Polat ve Salih Özçiftçi, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde CHP örgütleriyle birlikte Kınık ve Bergama’da vatandaşlarla ve esnafla buluşup, sorunları dinleyen Polat ve Özçiftçi, CHP Dikili örgütüyle de sahada seçim çalışmaları gerçekleştirdi. Ay Yıldız Sitesi sakinleri ile buluşup değerlendirmeler yapan Polat ve Özçiftçi, aynı gün akşam da Dikili Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.


“ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ”



CHP Milletvekili Adayı Polat, CHP’nin tüm kadroları ile iktidara hazır olduğunu belirterek, iktidar olunca Türkiye’nin en ilerici, borç değil çare üreten bir esnaf politikasını hayata geçireceklerini anlattı. Polat, partisinin seçim beyannamesinde de bu konuda geniş biçimde yer verdiklerini hatırlattı. Polat, bugün Türkiye’de enflasyon oranının dünya ortalamasının 5 katına çıktığını, dış borcun 450 milyar doları aştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Borçla borcunu kapatan, artık siftahı unutan bir ekonominin daha fazla yol alması mümkün değil. CHP olarak üreten, büyüyen, hakça bölüşen bir ekonomi için yola çıktık. CHP iktidarında esnafın kira stopajını kaldıracağız. Rekabet gücünü artırmak isteyen esnaf ve sanatkarların, bölgesel kooperatifler yoluyla bir araya gelmelerinin önünü açacağız. KOBİ’lere ve sosyal işletmelere ödedikleri vergi ve sigorta primi tutarında faizsiz, işletme kredisi vereceğiz. KOBİ’lerimizin KDV alacaklarını ivedilikle ödeyeceğiz. Esnafımız bizim baş tacımız. Onlar için Esnaf Bakanlığı kuracağız.”



CHP İKTİDARINDA ESNAFA, KOBİ’YE YENİ VERGİ KOLAYLIĞI



Esnafın asgari ücrete kadar olan gelirlerine gelir vergisi muafiyeti tanıyacaklarını ve gelir vergisi dilimlerini yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Polat, “KOBİ’lerimizin borç sorununu çözmek ve takipten kurtarmak amacıyla bankacılık sektörü ile birlikte bir kurtarma planı hazırlayacağız. Tekellerin yıkıcı rekabetinden koruyacağımız KOBİ’lerimizin, sosyal  işletmeye  dönüşmesini  ve  sektörel  güç  birliği  kurmasını özendireceğiz. Nakde sıkışmış KOBİ’lerin günübirlik desteklerle değil, öz kaynaklarıyla ayakta kalabileceği bir rahatlama sağlayacağız” dedi.


5 AŞAMALI YENİ ÜRETİM SEFERBERLİĞİ



Polat, üreten bir ekonomi modeli için ekonominin direği esnafı doğrudan etkileyecek 5 başlıklı bir planı devreye sokacaklarını belirterek, bunları “Yüksek katma değerli üretim programı, Doğudan batıya 5 bölgeden oluşacak kalkınma kuşakları programı, işletmeler arasında güç birliği programı, yüksek ücretli ve hem çalışanı hem işvereni rahatlatacak bir büyüme programı, hakça paylaşım programı” olarak sıraladı.

Salih Özçiftçi ise çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini ve CHP’nin toplumun tüm kesimlerine yönelik çözüm önerilerini paylaşacaklarını belirtirken, daha huzurlu ve refah içinde bir ülke için herkesi oy kullanmaya davet etti.