24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki ‘beka’ polemiği sürüyor. Memleketi Yalova’da cuma namazı öncesi açıklama yapan İnce, Bahçeli’nin belediye seçimlerini beka sorunu olarak nitelendirmesine tepki göstererek, “Bakın belediyecilik hizmetleri; çöp toplamak, imar planı yapmak, park yapmak, yoksullara yardım etmek…. Bunlar Türkiye’nin beka sorunu olamaz, sıradan belediyecilik hizmeti… Şimdi 30 ilde ittifak kurdular. Diğer illerde kurmadılar. Türkiye’de 30 ilde beka sorunu var da diğer illerde yok mu? Neresinden bakarsanız bakın tutarsızlık var” dedi.

‘BEKA SORUNU TANK FABRİKASINI KATARLILARA DEVRETMEKTİR’

Muharrem İnce açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yine Sayın Bahçeli ‘herkes yoluna’ demişti. Herkes yoluna dediği zaman beka sorunu yok muydu? Tekrar ediyorum, beka sorunu değil zeka sorunudur, ama unutmayın Trump Türkiye’yi tehdit ettiğinde, Erdoğan’ın üzgünüm demesi Türkiye için beka sorunudur. Ona cevap verememesi Türkiye için bir varlık sorunudur. Gençlerin Türkiye’yi terk etmesi bir beka sorunudur. Ayrıca Katar Şeyhi’nden hediye uçak alıp, tank fabrikasını, palet fabrikasını Katarlılara devretmek Türkiye için bir beka sorunudur. Bunların böyle bilinmesini isterim ve şundan da eminim ki Sayın Bahçeli, Sayın Erdoğan’a ne hakaretler etti. Erdoğan, O’na ne hakaretler etti. Şimdi Bahçeli, Erdoğan’ı destekliyor. Sonra Devlet Bahçeli babam yaşında. Ben kendimden büyüklere hakarete hakaretle karşılık vermem. Karşılık vermemem onun haklı olduğunu göstermez ama Erdoğan’a ettiği hakaretleri unutup bugün destekliyorsa ona ettiği hakaretleri de unutup yarın beni destekleyeceğinden eminim. En güzel çarkıfelekliğin örneği de budur”

TARTIŞMA NASIL ÇIKMIŞTI?

İnce, geçen günlerde Cumhur İttifakı’yla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Sadece bir yerel seçimi beka sorunu olarak millete anlatmak olsa olsa zeka sorunudur” demişti. Devlet Bahçeli de “İnce ince nifak taşları döşeyen, orada burada partisinin genel başkanını hedef alan bir zat  Cumhurbaşkanlığı adaylığında yaşadığı şok ve hezimeti atlatamadığından ağzından çıkanı kulağı duymayacak bir noktaya savrulmuştur. Biz bu ucube zihniyete hak ettiği cevabı vereceğiz. Vay densiz vay. Bekayı zeka sorunu olarak görmek ancak senin gibi mankurtların işidir” yanıtın vermişti.