HDP, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni önümüzdeki hafta İzmir’e taşıyacak. Salı günü Kordon’da yapılacak grup toplantısının ardından 6 gün sürecek nöbet başlayacak.


Haber / Umut KARAKOYUN

HDP'nin Diyarbakır'da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin İzmir ayağı programı netleşti. Partinin İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısı ile programın detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre, HDP'li vekiller 15 Ağustos Salı günü saat 12.00'de Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelecekler. Buradan, partililerle birlikte Gündoğdu Meydanı'nın hemen yanındaki Alman Konsolosluğu'nun karşısında bulunan çim alanları üzerinde saat 12.30'da Grup Toplantısı yapılacak. Nöbet de toplantının yapıldığı alanda başlatılacak. 6 gün sürecek olan nöbete tüm İzmir'in destek vermesini isteyen HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz; "Süreç içerisinde İzmirdeki bütün demokratik kitle örgütleri, STK ve siyasi partileri dayanışmaya ve birlikte olmaya davet ettik" dedi. Bunun bir vicdan ve adalet nöbeti, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkma girişimi olduğunu kaydeden Mahfuz Güleryüz, herkesin bu nöbetten haberdar edilmesini sağlamaya çalışacaklarını dile getirdi. İzmir Valiliği ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne de çağrı yapan Başkan Güleryüz; "İzmir farklı bir kenttir. Herkesin gözü ve kulağı İzmir'de olacak. Kent olarak iyi bir fotoğraf vermek istiyoruz. HDP İzmir İl Örgütü olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Güvenlik önemlerinden tutun da ziyaret planlarına kadar herşeyi tek tek hazırladık. Emniye birimleri ile de bu programı paylaştık. Büyük bir hassasiyet ve olgunluk içerisinde, Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni gerçekleştireceğiz. Aynı hassasiyeti İzmir Valiliği ile İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden de bekliyoruz. Bütün İzmir halkının nöbetimizi sahiplenmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
HDP İzmir İl Eş Başkanı Gülay Bilici ise, barış ve adaleti tesis etmek zorunda olduklarını belirterek; Eş genel başkanlarımız cezaevinde olduğu müddetçe, milletvekillerimiz belediye eşbaşkanlarımız cezaevinde olduğu müddetçe, kayyumlar iş başında olduğu müddetçe, OHAL devam ettiği müddetçe direnişimize devam edeceğiz“ dedi.