HDP İzmir milletvekili adayları, Türk-İş’e bağlı TEKSİF sendikasına üye oldukları için işten atılan ve fabrika önünde direnişte olan Hugo Boss işçilerini ziyaret etti.

Türk-İş’e bağlı TEKSİF sendikasına üye oldukları için işten atılan Hugo Boss işçileri, 16 gündür fabrikanın Gaziemir mağazası önünde direnişini sürdürüyor.
İşçileri direniş alanında ziyaret eden HDP İzmir milletvekili adayları Serpil Kemalbay, Mervan Sincar ve Mahsun Korkmaz işçilerle sohbet etti. Ziyaret sırasında Kemalbay, daha önce Hugo Boss'un İstanbul'daki fabrikasında çalışan işçilerin eylemine katıldığını ve Hugo Boss’un işçilerin örgütlenmesini her defasında engelleyen bir şirket olduğunu belirterek, “Oysa sendikaya üye olmak suç değildir, anayasal bir haktır. Fakat devlet patronları koruduğu için onlarda rahatlıkla işçileri işten atabiliyor” dedi.

İşçiler direnmeden kazanım olmayacağını ve her zaman direnen emekçinin yanında olmayı sürdüreceklerini vurgulayan Kemalbay, 24 Haziran’da işçi düşmanlarına gereken cevabın verilmesi gerektiğini belirtti. İşçiler ise direnişlerini kazanıma dönüştürene kadar sürdüreceklerini dile getirerek, HDP'nin bu ziyaretinden dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.