Haber/Didar DEMİRCİ
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularına ilişkin Gaziemir Belediyesi ağustos ayı olağan ilk meclis oturumunda konuyu gündemine alan Gaziemir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu, sözlerinin çarpıtıldığını vurgulayarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Derinsu, hakkında çıkan ve ulusal basına da yansıyan haberlere ilişkin yargıya başvurduğunu belirterek, “Pisliklerini benimle örtbas ediyorlar” dedi.

BİZİM ÜZERİMİZDE TUTMAZ BUNLAR
Sözlerinin çarpıtılmasına ilişkin “Ardımız tertemiz, pür-i pak. Bir leke kimse bulamaz, hiç kimse de leke bulaştıramaz. Bizim üzerimizde tutmaz bunlar” sözleriyle cevap veren Derinsu, “Bunları defalarca yaşadık; 2010’da, 2011’de, 2012’de, ÖSYM’nin yaptığı her sınavda alanı fark etmeksizin birçok problem yaşadık. Bu yaşadığımız problemleri de elbette dile getireceğiz. 2010 YGS’yi bire bir yaşadım, o sınava girenlerden biriyim; bu işin şahidi, tanığıyım. Ben konuşmamda diyorum ki, 12 yıl önce de bu böyleydi şimdi de böyle diyorum. 12 yıl önce de araştırma önergeleri başlıyor TBMM’de 16 tane. Hepsi AKP oylarıyla reddediliyor. Ve bugün geldiğimiz noktada ÖSYM başkanı görevden alınmış ve bu konuyla ilgili araştırma yapılıyor diye kendilerini aklamaya çalışıyorlar. 12 yıldır yaşananlar ne olacak. Bu süreçte yine bir KPSS iptali olmuştu hatırlıyoruz. Bunlar ne olacak? Bunların üzerinde kimse durmuyor. Savunmaya sebep olabilecek bir noktada değilim aslında bu işin tanığı olan biriyim” diye konuştu. Meclisteki konuşmasının ardından hakkında çıkan haberlere sadece güldüğünü belirten Derinsu, başarılı ve genç bir siyasetçi olduğu için hedef gösterildiğini düşündüğünü ifade etti. Öte yandan Derinsu, hakkında çıkan haberlere ilişkin de yargıya başvurduğunu açıkladı.



CADI AVI
Yaşanan olayı ‘Cadı avı’ olarak nitelediren Derinsu, “Hakkını arayan insanlarız, neyin ne olduğunu biliyoruz. Yanlış yerde olmadığımız sürece dimdik dururuz. Her zaman da doğru yerde olduğumu düşünüyorum. Dimdik ayaktayım, istedikleri kadar saldırabilir ve kara propaganda yapabilirler ama bizi bilen biliyor” mesajını verdi. 2010 yılındaki YGS’ye giren diğer insanların çıkan haberler sonrasında kendisine mesaj attığını söyleyen Derinsu, “Burada yapılan siyasi kara propaganda. Dün de söyledim. Benim gibi yüzbinlerce şahit var. Tanıdığım tanımadığım. Türkiye’nin her yerinden bana yüzlerce mesaj yağdı. Hiç tanımıyorum o insanları. Yeri geldi bu kişi mesleğini yerine getirdi. 2010 yılında YGS’ye giren insanlar bana mesaj attı. Yarın onlar da çıkacak bu cesareti gösterecek. Ben söyledim. Ben cesurum. İnşallah bir gün bunun ardında yer alanlar yargılandığında ben o mahkeme salonlarında da tanık olarak dimdik ayakta duracağım ve ifademi vereceğim” ifadelerini kullandı. Derinsu, AKP’den gelen “Dershanenin ismini açıkla” çağrılarını da değerlendirerek, “Onlar o dershanelerin isimlerini çok iyi biliyorlar, bana sormasınlar. Herkes biliyor, burada hafiyecilik yapmıyoruz” diye konuştu.

"YEREL SİYASETİ GENEL SİYASETTEN AYIRAMAZSINIZ"
Gaziemir Meclisi'nde yerel dışında genel siyasete girildiğinin hatırlatılması ve sürekli çatışma ortamı olması hatırlatılması üzerine konuşan Derinsu, "Yerel siyaseti genel siyasetten ayrı tutamazsınız. Gaziemir Meclisi'nde en çok tartışılanlar mezarlık, Sarnıç Cumhuriyet Meydanı, Gölet, Seyir terası, Aktepe Emrez kentsel dönüşümü gibi konular. Kentsel dönüşüm uzadı, 10 yıl davası sürdü, hazine hisseleri Büyükşehir'e devrolmadı kanun çıktıktan sonra ama bu AK partili belediyelerde devroldu. İzmir'de devrolmadı, İzmir yasada yer alan maddeyi dava açarak elde etmek zorunda kaldı, bu genel siyaset değil mi? Ben buradan eleştirilirken genel siyasete girmeden nasıl cevap vereceğim? Onlar da bu konuyu bu şekilde sürdürmek istiyorlar. Ancak dediğim gibi genel siyasetten bağımsız yerel siyaset yapamazsınız. Eleştirildiğiniz konuların hemen hemen tamamı genel siyasete dayanıyor. Mezarlık problemi tamamen genel siyasete dayanıyor, ağaçlandırılacak alan diye yanmış bir alan mezarlık için ve mezarlığın hemen bitişiği Gaziemir'de Orman tarafından verilmiyor. Sebebi genel siyaset! CHP'li bir belediyenin talep etmiş olması. Hem Gaziemir hem Büyükşehir belediyesi... Onu geçiyorsunuz tapu problemleri olsun her konuda karşınıza geliyor. Aksayan, yapılamayan işler, süreci uzayan işlerin nedeni de ekonomi... Aldığınız mazot, akaryakıt buna bağlı olarak asfalt ve inşaat maliyetleri olarak insanlar bunları görüyor ve önünü göremedikleri için ihalelere girmiyorlar. Ondan sonra sen yapamadın oluyorsun, aslında ülkenin mevcut durumu sebebiyle insanlar ülkedeki ekonomiye güvenmediği için bu işe talip olmuyorlar. Doğal olarak genel siyasetle yürüyor ve onlar da biraz daha belki ortalığı kızıştırma amaçlı davranıyorlar. Aslında bize vuracakları konular değil, daha çok kendi açıklarının olduğu meseleler. Ortalığı kızıştırma yönünde hamleleri oluyor" sözlerini kaydetti.