CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan, Batı Radyo’da ‘Seçime Doğru’ programında Levent Eryılmaz ve Zülfikar Çayan Karatay’ın konuğu olarak gündemi değerlendirdi.


Yerel seçim dinamikleri ile genel seçim dinamiklerinin farklı olduğunu, gittiği her yerde belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin sahada desteklerini gördüğünü söyleyen Arslan, “Sonuç itibariyle 1. Bölgede 14, 2. Bölgede 14 arkadaşız. 14 kişinin her eve, her sokağa ulaşması pekte mümkün görünmüyor. Bu yüzden yerel yöneticilerin bu dönemde bizimle beraber adaymış gibi çalışıyor olmaları bize daha da güç katar. Oylarımızı daha da arttırır. Yerel yöneticiler daha önce bir seçim geçirmiş, o halkın teveccühüyle kamusal görevlere gelmiş arkadaşlarımız. Ben belediye başkanlarımızın belediye meclis üyelerimizin önümüzdeki günlerde seçim çalışmalarına daha çok zaman ayırarak daha etkili olacaklarına inanıyorum. Zaten büyükşehir belediye başkanımız sahaya çıktı ve gittiği birçok yerde sevgiyle karşılanıyor. İlçe belediye başkanları arkadaşlarımızla gittiğim her yerde beraber çalışıyoruz. Metropol ağırlıklı çalışıyorum” dedi.



“SEÇİMİN BELİRYECİSİ GARİBANLAR VE GENÇ KADINLAR OLACAK”


Seçimin belirleyicisinin garibanlar ve genç kadınların olacağını söyleyen Ednan Arslan, “ Zaten ekonomik alev herkesin evini cebini sarmış durumda. Miting alanında şimdi iki lider var. Biri 10 bin öğrenciyi yurt dışına gönderip bilimsel eğitim aldıracağım diyor, diğeri kıraathane açacağım; kek bedava, çay bedava diyor. İşsizlik o kadar büyük ki mevcut kıraathaneler işsizleri alamayacak yeni yerler açmak gerekiyor ki Sayın Cumhurbaşkanı bunu ifade ediyor” şeklinde konuştu.


Muharrem İnce’nin ‘3B’ projesi olduğunu ifade eden Arslan, “Onların ‘3Y’ projesi vardı. Sözde yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele etmek için geldiler. Ama bugün geldiğimiz durumda yolsuzlukta, yasaklarda yolsuzlukta, yoksullukta arttı. Sayın İnce'nin de dediği gibi önce ‘barışacağız‘ sonra ‘büyüyeceğiz‘ sonra da adil bir şekilde ‘bölüşeceğiz‘. AKP emeklilere bin lira bayram harçlığı dedi ama gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız ‘Neden benim 750 lira? Neden 500 lira?’ gibi şikayetlerde bulunuyorlar. Bizim emeklimiz bunu hak etmiyor. Bizim taahhütümüz ise emekliye dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesidir” diye konuştu.


Konuşmasına devam eden Arslan, “Buca, Karabağlar, Gaziemir gibi büyük ilçelerde tüm mahallelere ulaştık. Örgütümüz ev ev, kapı kapı gezmişler. Ne esnaf bırakmışlar, ne de çalınmamış kapı bırakmamışlar. Bende saha çalışmalarım sırasında, partimize oy vermemiş ama bize yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımızı görüyorum. Bu durum bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.



“GENÇLİĞİN SESİ OLMAK İSTERİM”


“Gençlik örgütlerinden gelen biri olarak gençliğin sesi olmak isterim” diyen Arslan, “Gençlerin ve öğrencilerin ciddi problemleri var. Yurt ve barınma sorunları çok büyük. Gençlerin almış oldukları krediyi ödemeyle ilgili problemleri var. Gençlik gelecektir. Eğer gençlerin sorunlarını çözemezsek, ileride daha kalıcı sorun ve sıkıntıları sebep oluruz. Mesela atanamayan öğretmenler var. Saha çalışmalarım sırasında bir kardeşimizle karşılaştık. Arkadaşımız fotoğrafını çekecekti. ‘Çekmeyin fotoğrafımı’ dedi. Bizde ‘neden?’ diye sorduk. Ayakkabım eski dedi. Bunu söyleyen atanamayan bir öğretmen kardeşimiz. Annesinin, babasının kıt kanaat kaynaklarıyla okutup, büyük umutlarla öğretmen yaptığı kardeşimiz ayakkabısından utanıyordu. O kardeşimiz değil, onu o duruma düşürenler utansın. Gençlerimizin ortak kaygısı şu; ‘Okuduk peki iş bulabilecek miyiz? Bize iş bulabilecek misiniz? Ben 1500 lira maaşla mı çalışacağım?’ Bu şekilde haklı kaygıları olan gençlerle karşılaştık. Bizler saraylar değil, fabrikalar yapacağız. Gençlerimizi yurt dışına gönderip eğiteceğiz. Beyin göçünü engelleyeceğiz. Teknolojiyi bu ülkede hakim kılacağız” şeklinde konuştu.



“İZMİR’E ŞAŞI BAKIŞ AÇISINI KALDIRACAĞIZ”


Her insanın talepleri var, bu talepleri not alıyoruz fakat her istek olmayabilir, her talep yerine getirilemeyebilir diye Arslan, ”Öncelikle şunu yapacağız. İzmir'e şaşı bakışı kaldıracağız. CHP iktidarında ne İzmir ne bir başka ile şaşı bakmayacak. İzmir' uygulanan teşvikle hemen yanımızdaki Manisa'ya uygulanan teşvik aynı değil. İşte burada İzmir'e şaşı bakış var. Biz bunu kaldıracağız” dedi.



“CUMHURİYET HALK PARTİLİ KENDİ PARTİSİNE OY VERECEK”


Muharrem İnce’nin Türkiye'ye, gençlere, kadınlara, emeklilere ve herkese güvence olduğunu söyleyen Arslan, “Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce tünelin sonundaki bir ışık gibi, yeni doğan bir güneş gibi seçmene güven veriyor. Seçmende aynı şekilde İnce'yi sahipleniyor. Halkın özlediği ve aslında beklediği bir lider olduğunu düşünüyorum. İnşallah 25 Haziran sabahında bunu hep birlikte göreceğiz ve daha güzel günleri Muharrem İnce ile birlikte bu bereketli topraklarda yaşayacağız. İttifak kafaları karıştırmasın, Cumhuriyet Halk Partili kendi partisine oy verecek” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Muharrem İnce’nin sosyal medya çalışmalarının müthiş olduğundan bahseden Arslan, “Şu dönemde sosyal medyanın gücü tartışılamayacak seviyede. Örneğin; Muharrem İnce TRT’de ki konuşma hakkını devretti. Ne yapacak? TRT ile mi uğraşacak? Yandaş medyanın da hali ortada. Bu anlamda sosyal medyanın bizim için önemi çok yüksek. Adil bir seçim olduğundan bahsedemeyiz. Her yerde sansürle karşı karşıyayız bu yüzden sosyal medyayı aktif kullanmak bizim yararımızadır” dedi.


Son olarak “Muharrem İnce umudun adıdır” diyen Arslan,” Herkes Muharrem İnce'den kendisi ile ilgili bir şeyler buluyor. Bu halkın devletin şevkatine ihtiyacı var” şeklinde konuştu.