Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl başkanı Aydın Şengül'ün, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'i kast ederek 'Konak Meydanı'nı da satar' açıklamasına da yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Yücel "AKP İzmir'de artık iyice çıkmaza düştü. Anlaşılan seçim sonuçlarının kendileri için hezimet olacağının farkındalar. Kendi seçim kampanyalarını bıraktılar, son bir çırpınışla acaba CHP'yi ve adaylarını nasıl karalarız kampanyası başlattılar. Bu polemiğe, bu karalama yarışına katılacak değiliz. Sadece şunu söyleyeyim, 16 yıldır memleketi 'parsel parsel' satmış, ülkenin milli kurumlarını, cennet köşelerini, ormanlarını yandaşa, yabancılara ve FETÖ'cülere satmış bir partinin il başkanı, bize saldırmadan önce memleketi nasıl sattıklarının hesabını versin. Ne Seferihisar'da ne de CHP'li belediyelerimizin olduğu bir ilçede tek bir yasa dışı iş bulamazlar. Eğer bir satış, bir ihanet, bir yasa tanımazlık arıyorlarsa kendi geçmişleriyle bir yüzleşsinler. İzmirli bu karalama ve iftira kampanyasının yanıtı 31 Mart'ta kendilerine misliyle verecektir" dedi.

İzmir'den 31 mart için 2 özel ekip

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 31 Mart yerel seçim hazırlıkları kapsamında temposunu artırırken, yaklaşan seçimler de ilçe başkanlıkları ve belediye başkan adaylarına destek olmaları için, partide geçmiş dönemlerde önemli görevler almış olan isimlerden yeni ekipler oluşturdu.

Oluşturulan ekiplerin belediye başkan adaylarına saha çalışmalarında, ilçe başkanlıklarına da koordinasyon konusunda destek vereceklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir'de 30'da 30 hedefine çok yakın olduklarını, bu hedefe giderken de partinin tüm insan kaynağını kullanmaya çalıştıklarını ifade etti. Deniz Yücel şunları söyledi.

Yücel, kendimizle yarışıyor gece gündüz çalışıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin en köklü ve güçlü partisi. Geçmişinizden gelen gücünüzü ve tecrübelerinizi bugün kullanamıyorsanız, o zaman ne kadar köklü bir parti olduğunuzun kıymeti kalmıyor. Yerel seçimlere haftalar kalmışken İzmir'de kendimizle yarışıyor, inanılmaz bir tempoyla çalışıyoruz. Bizler,İlçe başkanlıklarımız, belediye başkan adaylarımız gece gündüz İzmirli hemşerilerimizle bir aradalar. Seçimler için kalan kısa süreyi en iyi şekilde kullanmak için il yönetim kurulu olarak partinin tecrübeli isimlerinden iki ayrı ekip kurma kararı aldık. Yapılacak çalışmalarda örgüte destek olmaları, koordinasyon ve yeni çalışma alanları konusunda ilçe başkanlıklarımız ve belediye başkan adaylarımıza yardım etmeleri için partimizde önemli görevler üstlenmiş, halen aktif siyasetin içinde yer alan değerli isimlerden oluşacak 2 ayrı ekibi oluşturduk. İnanıyorum ki, seçim tecrübesi olan, seçimler yönetmiş bu değerli isimlerin koyacağı katkılar, ilçe başkanlıklarımızın işlerini daha da kolaylaştıracak, İzmir'de her kesime ulaşmamızı sağlayacak.

Seçim yönetmiş tecrübeli isimler

İl başkanlığı bünyesinde kurulan ekiplerin, yapılacak çalışmalara destek verecek olmasının yanı sıra yapılan çalışmaların etkileri, yeni çalışma alanları oluşturulması ve il başkanlığına çalışmalar hakkında bilgi sunulması gibi görevleri yerine getireceğini belirten CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel , oluşturulan ekiplerde yer alan isimlerle ilgili bilgilerde verdi. Yücel, "Hepsi yerel ve genel seçimlerde aktif görev almış olan, İzmirlilerin ve örgütümüzün tanıdığı ve sevdiği isimler. 1. bölge de çalışacak ekibimizde bir öneki dönem milletvekillerimiz Musa Çam ve Ali Yiğit ile birlikte önceki dönem Konak CHP ilçe başkanımız Mehmet Şakir Başak yer elacak.. 2. Bölgede kurduğumuz ekipteyse geçmiş dönem milletvekilimiz Mustafa Moroğlu, Karşıyaka eski belediye başkanımız Cevat Durak ve SHP'de il başkanlığı yapmış eski büyükşehir meclis üyemiz Cevdet Tümtürk yer alacaklar. Çalışkanlıkları, yaptıkları işler ve İzmir'e duydukları sevdayla bilinen bu değerli isimlere güvenimiz tam. Yapacakları çalışmaların seçimleri kazanmamız yolunda önemli bir katkı sağlayacağını biliyoruz. 31 Mart'a kadar örgütümüzün her kademesiyle sokaklarda, vatandaşımızın yanında olacağız. 31 Mart'tan sonra da hedefimize ulaşacak ve 30 ilçe de İzmirlilerle birlikte ortak akılla belediyelerimizi yöneteceğiz" dedi.