CHP'li Yarkadaş, gazetecilere yönelik saldırıların araştırılması ve önlenmesini istedi. CHP'li vekil, Erdoğan'ın yaptığı son konuşmayı da eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, gazetecilere yönelik saldırıların artışının kaygı verici olduğunu söyledi. Yarkadaş, iktidarın gazetecileri hedef göstermesinin saldırganları cesaretlendirdiğini de söyledi.

GAZETEM İSTANBUL Yazarı Ali Tarakçı'nın silahlı saldırıya uğraması gazetecilere yönelik saldırıları kamuoyunun gündemine yeniden getirdi.CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş "Gazeteci - yazar - çizer ve düşünürlere yönelik saldırılar artıyor" diyerek konuyu TBMM gündemine taşıdı.Konunun araştırılması için meclis araştırma önergesi veren Yarkadaş, "Gazetecileri şeytanlaştıran ve nefret söylemini yaygınlaştıran iktidar, meslektaşlarımızı açık hedef haline getiriyor" dedi.

"SALDIRIYA UĞRAYANLAR ARTIYOR"

Son dönemde Aydınlık Yazarı Sabahattin Önkibar, Yazar İhsan Eliaçık, Spor Yazarı Osman Tanburacı ve Gazetem İstanbul Yazarı Ali Tarakçı'nın fiziki, Evrensel Muhabiri Burcu Yıldırım'ın ise tehdide ve sözlü saldırıya uğradığını belirten Yarkadaş, "Saldırganlar bu cesareti nereden alıyor?" diye sordu.

Yarkadaş, "İktidar gazetecileri keyfi bir biçimde tutuklatıyor. Saldırganlar da bundan cesaret alıyor. Gazeteciler iktidarın bu tutumu yüzünden korunaksız bir hale geliyor. Cezasızlık da saldırganlığı körüklüyor" ifadesini kullandı.

TAYYİP ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün yaptığı ve gazetecileri hedef gösterdiği konuşmayı da eleştiren Yarkadaş, "Erdoğan hala gölge boksu yapıyor. Hayali düşmanlar üretiyor ve onlarla kavga ederek tabanını bir arada tutacak söylemler üretmeye çalışıyor. Muhalif gazeteciler düşman değildir. Erdoğan'ın kullandığı dil, toplumun zararınadır" dedi.

Erdoğan'ın medyanın yüzde doksanını kontrol altında tutmasına rağmen bir türlü 'doymadığı'nı belirten Yarkadaş, "AKP Genel Başkanı, Evrensel, Birgün, Cumhuriyet, Halk Tv, Tele 1, Fox Tv, Sözcü, Korkusuz, Yurt ve Yeniçağ'ın da kendisine biat etmesini istiyor" diye konuştu.

'GAZETECİLER KUM TORBASI DEĞİLDİR'

Yarkadaş, muhalif gazetecileri sürekli düşmanlaştıran bir dil kullanan AKP Genel Başkanı Erdoğan'a seslenerek "Gazetecilik suç değildir... Mesleğini onuruyla yapan bir grup gazeteciyi hedef göstermeyin. Medya üzerinden gölge boksu yapmayın. Gazeteciler, sizin öfkenizi boşaltacağınız kum torbası değildir... Medyanın yüzde doksanı sizin emrinizde...