CHP İzmir 2'inci bölge 13'üncü sıradan aday gösterilen Hatice Zeybek, listeye seçilebilecek sıradan giren hemcinsleri Selin Sayek Böke ile Sevda Erdan Kılıç’a ateş püskürdü.

Böke ve Kılıç ile kişisel herhangi bir sorununun olmadığını ifade eden Zeybek, "1’inci ve 2’nci bölge arasındaki kadın dağılımına bakın, eşitsizliği doğrudan göreceksiniz. Haklı mıyım? Haklıyım. Dışarıdan ithal olan hemcinsim veya değil, fark etmez" dedi.

Hatice Zeybek, listeye 2’nci bölge 2’nci sıradan giren İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile yine 2’nci bölge 6’ncı sırada giren Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç’ı eleştirdi. Kılıç, her partilinin kendi bölgesinden aday gösterilmesini, listelere dışardan aday getirilmemesini savunan Zeybek, şöyle konuştu: "Bugün şehirde, metropolde herkes bir yerlere koşturup çalışıyor. Ben metropolü hiç bilmem. Ziraat yüksek mühendisiyim ve hep kırsaldayım. Kırsala hangisi gelip de oradakilerle ne konuşabilir? 1’inci ve 2’nci bölge arasındaki kadın dağılımına bakın, eşitsizliği doğrudan göreceksiniz. Haklı mıyım, haklıyım. Dışarıdan ithal olan hemcinsim veya değil, fark etmez. Bu yanlış, biz buna artık gerçekten karşı çıkıyoruz. Herkes kendi bölgesinden aday olsa belki orada bir şeyleri güçlendirir. Selin Sayek Böke, ekonomi alanında çok iyi. Dünyaca tanınan bir insan ve çok güçlü ama bugün gelip benimle Tire’nin bir köyünde ne yapabilir."

'AVUKAT ÇILGINLIĞI'


1’inci bölge siyaset yapan Sevda Erdan Kılıç’ın 2’nci bölgeye, benim bölgeme getirilmesini istemezdim. Ben 28 adaya baktığımda, 8- 9 avukat görüyorum. Bu avukat çılgınlığı da çok fazla geliyor bana. Mesleki dağılımda da bir takım hakların gözetilmesini isterdim. Eleştirilerim kişisel değil. Benimle birlikte kırsala gelmelerini istiyorum. Onları orada izlemek istiyorum. Ben 12’nci sıradayım ve seçilmeyeceğimi çok iyi biliyorum. Ama kendi bölgemde, partiye gönül vermiş olan arkadaşlarımla güzel ekipler oluşturduk. 1’inci bölgede 7 vekil çıkarken, 2’nci bölgede 8’i, 9’u zorlayıp vekil çıkarırsak eğer, bu benim gibi tabanda çalışanların katkıları ile olacak. Bütün derdim bu. Kişisel hiçbir derdim yok" dedi.