İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir Banliyö Hattı Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu Yapım İşi ve Mürsel Paşa Alt Geçidi için TCDD Genel Müdürü tarafından yer teslimi yapılmadığını söyledi. Soyer’in sözlerine yönelik Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan açıklamada ‘’Üç Aydır TCDD’yi Bekliyoruz’ açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır” sözlerinin yanı sıra . ‘’Hizmet yerine laf üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi bu açığını algı oluşturarak örtmeye çalışmaktadır’’ sözlerine de yer verildi.

TCDD’YE HADSİZ ÇIKIŞI!

TCDD’nin Soyer’e yönelik açıklamasına yanıt ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. Yücel sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘’Bu rezil ve utanılacak açıklamayı yapan, Bürokrat olduğunu unutup siyasi iktidarın maşası gibi davrananlarla vakti geldiğinde hukuk çerçevesinde hesaplaşılacağını kimse unutmasın’’ ifadelerini kullandı. Yücel’in açıklaması şöyle: Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer‘in Meclis’te bilgi vermek için kurduğu iki cümleye, hadsizce ve devlet geleneklerinden çok uzak bir şekilde cevap veren TCDD’nin "ilgili" bürokratları beceriksizliklerinin ve liyakatsizliklerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye’miz, Lale Mh. İzban istasyonunu yapmak için tüm prosedürleri TCDD ile tamamlamış ve ihalesini yapmışken TCDD, bu hizmeti engellemek için yeni şartlar uydurmuş ve yer teslimini yapmayarak istasyon yapımını engellemiştir. Tunç Soyer 4,5 milyon İzmirlinin temsilcisidir. Bu rezil ve utanılacak açıklamayı yapan, Bürokrat olduğunu unutup siyasi iktidarın maşası gibi davrananlarla vakti geldiğinde hukuk çerçevesinde hesaplaşılacağını kimse unutmasın. Halka hizmeti, makam, mevki ve siyasi çıkarları için engelleyenleri, İzmirliler unutmadı, unutmayacak.

''KİRLİ VE BÖLÜCÜ ZİHNİYETİN ELİNDEN KURTACAĞIZ''

Yücel'in ardından yaşanan gerilime bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'dan geldi. Sındır açıklamasında şu sözleri kullandı:

TCDD, Cumhuriyetimizin en müstesna kurumlarından iken kirli elleri ve zihniyetleri ile onu da yok ediyorlar…Hiç endişe duyulmasın, TCDD’yi de, Cumhuriyetimizin diğer tüm kurumları gibi, Devlet adabından yoksun bu kirli ve bölücü zihniyetin elinden kurtaracağız! Söz veriyoruz! Eyy TCDD, Sen esas Aliağa-Bergama İzban hattı yapım işi projesini 2022 Yılı Kamu Yatırım Programı’ndan neden ÇIKARTTIĞININ ve Halkapınar - Otogar hattı projesini neden hala ASKIDA TUTTUĞUNUN hesabını ver!…İzmir halkına hesap vermekten kaçsanız da mutlaka soracağız! Soyer'in açıklamasının ardından TCDD'nin yanıtı ile alevlenen Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu tartışması hakkında konuşan bir diğer isim CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan oldu.

''İLGİLİLER SİYASETE MERAK SARMIŞLAR!''

Arslan şunları söyledi: İktidarlar gelir geçer ancak devlet kalıcıdır. TCDD bizim için en az İzmir Büyükşehir Belediyemiz kadar değerlidir.TCDD adına yapılan devlet terbiyesi ve nezaketinden uzak bir dille, İzmir Büyükşehir Belediyemizi hedef alarak yapılan açıklamayı kınıyorum. Anlaşılan kamuoyuna duyuru diye deklerasyon yayınlayan ilgililer siyasete merak sarmışlar. İlgililere tavsiyem. Koltuklarınızdan istifa eder ilk seçimde de aday olursunuz. O zaman oyunuzun ölçüsünü de boyunuzun ölçüsünü de alırsınız. Merak etmeyin!!!