CHP Konak’ta iki adayla başlayan seçim yarışında son dakika sürprizi yaşandı. Kaplan liste oluşturamayınca seçime giremedi, mevcut Başkan Şakir Başak tek aday olarak seçime katıldı Kaplan, seçime itiraz edecekleri mesajını verdi.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir’in kongre mesaisi başladı. İlk sandıkların kurulduğu Konak ve Urla’da, seçim tamamlandı. Konak’ta iki adaylı bir yarış yaşandı. Mevcut Başkan Şakir Başak, Özgür Kaplan ile yarıştı. Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan ilçe kongresine CHP’li milletvekilleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Seçim salonunda yüzlerce Türk Bayrağı koltuklara yerleştirildi. Başak ve Kaplan’ın seçim propagandasına ait slogan ve afişler duvarlara asıldı. İki rakip kongre öncesinde birlik, beraberlik pozu verdi. Kongrede son dakika sürprizi yaşandı. Özgür Kaplan, liste oluşturamayınca seçime giremedi. Seçim başladığında rakibi Başak’ı eleştiren Kaplan, konuyu genel merkeze taşıyacağını söyledi.

Başak: İnsanları kucaklayalım

chp-(4)Kaplan’ı destekleyen delegeler, tepki amacıyla oy kullanmayacaklarını açıkladı. Öte yandan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın, Başak’ın listesinde belediye meclis üyelerine yer vermediğini eleştirdiği ve listeye tepki gösterdiği ileri sürüldü. Konak’ta Şakir Başak, seçimin başında kazanan oldu. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu ülkede fay hatları oluşturdular. Etnik, mezhepsel, kültürel fay hatları oluşturdular. Böldüler parçaladılar yok etmeye çalıştılar. Farkında olmadan evimizden çıkarken komşumuza selam vermez hale geldik. Bu mudur Mustafa Kemal’in ruhu? Kimisi benim etnik kökeni mi sorguladılar. İnatla CHP’den gitmeyeceğim. .. Ben bir baba olarak bir yurttaş olarak bir Atatürkçü olarak 50 yaşıma gelmişim. Yaşasam yaşasam 30 sene daha yaşarım. 10 senesi uykuyla geçecek. 20 sene için şerefsizlik yapmaya değmez. Ben Yapmayacağım. Alışkın olunmayan bir siyasetçiyim biliyorum. Bizim gibilerin siyaset yapması lazım. Sokaklara inelim. İnsanları kucaklayalım. Ben sizi, halkımı, partimi Mustafa Kemal Atatürk gibi seviyorum."


Kaplan’dan tepki

Kaplan ise seçime dair itiraz edeceği mesajını vererek eleştirilerini sıraladı. Kaplan; “Her şey iyi başladı ama sonu gelmedi. Konuşmanın başında söylenmemesine rağmen sözümüzü bile bitiremedik. Kongrede oldu bittiye getirildi. Aslında böyle bir sonucu sanıyorum şu an mevcut ilçe başkanımız da hoş karşılamaz. Öyle ya da böyle şaibe karıştı. Liste hazırlayamama gibi bir sorunumuz yok liste hazır ama divan başkanı beklemeyi lüks saydı. Bu kadar kısa sürede bitirmeye gerek yoktu. Çünkü demokratik bir havada, hoş görü içinde güzel dileklerle başlayan kongre şaibe karıştırılarak sonlandırıldı. Listemiz hazır divana sunmak üzereyken divan başkanı yerinden kalkar oylamanın başlayacağını söyledi. Tek listeyle seçime gitmek suretiyle İzmir’de demokrasiye zarar veren bir hamlede bulundu. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Arkadaşlarımızla görüşerek konuyu partinin üst makamlarına ve yargıya taşımayı düşünüyorum. Keşke böyle olmasaydı” dedi.

Başak’ın listesinde yer alanlar

İlçe Yönetim Kurulu: Duygu Afacan, Dilaver Akın, İlyas Aydınalp, Füsun Çetin, Cem Demirci, Çağrı Gruşçu, Semra İğtaç, Esat Kaleli, Orkun Kalonya, Esma Minareci, Altay Mol, Gülçin Şanlı, Engin Taş, Gülşan Temel, İrfan Yelis, Tacim Yükrük.
İl Kongresi Delegeleri: Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alaattin Yüksel, Nurettin Cem Aksan, Nedim Altan, Orçun Altanhan, Çetin Altun, Şamil Sinan An, Mahmut Esat Aslan, İlknur Aydın, Hasan Baykal, Şengül Baysak, Leyla Besleyeci, Yusuf Bolatgıran, Zübeyde Canpolat, Songül Cihangir, Serkan Çildan, Nefise Dalaman, İbrahim Ethem Demirci, Ayşe Ekşioğlu, Halil Eraltuğ, Murat Erginci, Selami Ergül, Sibel Hür, Ozan Ali İlgazi, Ali Asker İlhan, Saffet Kanmazalp, Ali Emrah Karamustafaoğlu, Kemal Karataş, Taşkın Kaygusuz, Doğan Kılıç, Münevver Kişioğlu, Helen Beren Kocaoğlu Kalmaz, Haydar Koçak, Mert Korkmaz, Berrin Kökçü, Azmi Kumova, Muhsin Kurt, Akın Küçükoğullarından, Yasemin Menokan, Yücel Mumcular, Rıfat Nalbantoğlu, Mehmet Öncel, Volkan Özdamar, Gülay Pekcan, Hüseyin Saygılı, Nurten Serhadabeyi, Bedri Serter, Yılmaz Sunan, Ahmet Sarışın, Ercan Neim Tanrıkulu, Onur Temiz, Cumhur Ter, Zeynep Tulgar, Leman Tunus, Serkan Uçma, Mehmet Uslu, Burhan Yılmaz, İlknur Zaloğlu.