CHP’nin delege seçimleri sürerken, Çiğli’den ilginç bir hamle geldi. Ataşehir’de seçimi kazanan listede yer alan delegeler, sahte oy kullanıldığı yönünde çıkan haberler üzerine, yargıya gitti.

Haber / Umut KARAKOYUN


56 delege çıkaran Çiğli Ataşehir Mahallesi’nde seçim bitti ama tartışmaları sürüyor. 10 Eylül’de gerçekleşen seçimi, muhalif delegeler 4 oy farkla kazanmıştı. Sahte oy kullanıldığı yönündeki iddialar üzerine harekete geçen CHP’liler, Karşıyaka Adliyesi’ne giderek konuyu yargıya taşıdı. Sahtecilik yapıldığını iddia eden kişi veya kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan, Ercan Ulusoy ve Ehsan Çam, dilekçelerinde suçladıkları isimlere yer vermedi. Dilekçenin ‘şüpheli’ kısmının karşısına ‘Faili meçhul’ yazıldı. Savcılığa verdikleri suç duyurusunun ardından hazırladıkları basın metnini kamuoyu ile paylaşan CHP’liler, basında çıkan haberlerin ve bu haberlerin CHP Çiğli ilçe Başkanlığı tarafından yalanlanmaması üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını belirttiler. Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Delege seçimleri gayet sakin, barışçıl ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirilmiştir. CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve İlçe Yöneticisi Binali Öztürk denetiminde gerçekleştirilen ve 3 il yöneticisinin tutanak altına aldığı seçimlere şaibe karıştırılmaya ve hakkımız gasp edilmeye çalışılmakta. Hayatını kaybetmiş bir partili ve seçim günü İzmir'de bulunmayan iki üye adına oy kullandırıldığı iddia edilmektedir. Beyaz listeden aday olmuş ve alnımızın akıyla seçilmiş olan bizler bu sahteciliğin hiçbir tarafında bulunmadığımızı beyan ediyoruz. Gerçekten böyle bir suç işlenmişse faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

ADRES DEĞİŞTİRDİLER

CHP İzmir İl Yöneticisi, Çibel Temizlik Hizmetleri Ltd Şti yetkilisi ve Ataşehir mahallesi mavi liste delege adayı olan Niyazi Arslan’ın kız kardeşi ve eniştesinin delege seçimlerinde oy kullanmak üzere adreslerini Çibel Temizlik Hizmetleri Ltd Şti'nin ticaret sicil müdürlüğünde kayıtlı adresine taşıdıkları ileri sürülen açıklamada, il yönetiminin konuyu ele alması istendi. Açıklamanın devamı şöyle: “Çiğli Belediyesi'nin diğer şirketi olan Kafesan Ltd. Şti'nin Ticaret Sicil Müdürlüğü adreslerine de 4 üyenin sahte olarak nakledildiği tespit edilmiş, Genel Merkez'in aldığı karar ile bu üyelerin Ataşehir mahallesi delege seçimlerinde oy kullanamayacakları hususunda karar verilmiştir. Bu husus tarafımızca zamanında tespit edilmeseydi 4 oy farkla kazandığımız delege seçimlerini 3 oy farkla kaybetmiş olacaktık. Bize göre şimdi çıkan dedikodular da bu senaryonun ikinci perdesidir. Bizler İl Yönetimini öncelikle bu konuda bir karar almaya ve Parti Tüzüğü'nün 70/A-g maddesinde yazılı ‘parti içi seçimlere hile karıştırma’ suçunu işleyenler hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz.”