CHP İzmir delege seçimlerinde Karabağlar Yunus Emre Mahallesi'nde sandıktan 24 adet fazla zarf çıkınca, seçim iptal edildi. Limontepe'de de 3 delege için 3 liste yarıştı, sonuca itiraz var.

Haber / Umut KARAKOYUN

Delege seçimlerinde dördüncü haftayı geride bırakan CHP İzmir'de, seçim maratonu devam ediyor. Sandık mesaisinde, en krik seçimler önümüzdeki hafta yaşanacak. Çiğli'nin tartışmalı ilçelerinden olan Atatürk ve Ataşehir mahallelerinde iptal edilen seçimler bu pazar günü yeniden yapılacak. CHP İzmir İl Yönetimi, bu kez tartışmalara meydan vermemek için denetimi sıkı tutacak. Seçimler sürerken, sandık sonuçları da açıklanıyor. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, oyunu Bostanlı'da kullandı. Mavi ve beyaz olmak üzere çift listeli şekilde yapılan yarışta, Güven'in yer aldığı beyaz liste seçimi kazandı.

Öte yandan Karabağlar'da yapılan seçimlerde de kriz çıktı. Limontepe Mahallesi'nde üç listeli yarış yaşandı. Açıklanan sonuçlara göre; kırmızı liste 103, beyaz liste 85, mavi liste ise 60 oy aldı. 3 delege için üç listenin çıktığı Limontepe seçimlerine, muhalif listelerden itiraz geldi. Beyaz ve mavi listede yer alan üyeler, itirazlarını Karabağlar İlçe Başkanlığı'na bildirdi. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Limontepe Mahallesi'nde seçimlerin son derece dempkratik bir şekilde yapıldığını ancak seçimi kaybedenlerin itiraz ettiğini açıkladı.

YUNUS EMRE'DE FAZLA ZARF

Karabağlar'ın Yunus Emre Mahallesi'nde ise sandıktan 24 adet fazla zarf çıktı. Mavi ve beyaz listenin yarıştığı seçimde, haziruna atılan imzaların, zarflardan az olduğunu tutanak altına aldı. Bu nedenle delege seçimleri iptal edildi. Seçimler, önümüzdeki haftalarda tekrarlanacak. Bornova'da da seçimler sürüyor. Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, 8 Kasım'da en dikkat çeken mahallelerden biri olan Evka-3'te sandık kurulacağını açıkladı. Seçimler esnasında problem yaşanmaması için arkadaşlara gerekli telkinlerde bulunuyorum, ifadelerini kullanan Başkan Nevzat Kavalar, tartışmalara meydan vermemeye çalıştığını aktardı.

Kavalar; “Tartışmalara sebebiyet verecek bir davranış sergilemem ve tartışmaya müsaade etmem. Kırgınlıkların yaşanmasına izin vermem. Herkes aklını başına toplasın. Hepimizin parti üyesiyiz. Kiminle neyi tartışyoruz? Bunları baştan söylüyorum. Herkesin ayağını denk almasını itiyorum. Bugüner kadar ciddi tartışmalar yaşanmadı. Bu da beni çok mutlu etti, arkadaşlarımızın bu duyarlı davranışlarından dolayı kendilerine minnettarım. Kırgınlıklara sebebiyet vermediler. Sukünet içerisinde tartışma, kavga gürültü olmadan seçimleri yapıyoruz” dedi.