CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, bugün Ankara’ya gidiyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek olan Şakir Başak, görüşmeyi Mardin Federasyonu’nun talep ettiğini söyledi.


Haber / Umut KARAKOYUN

Kendisinin de Federasyon Başkan Vekili olduğunu ve bu nedenle 7 kişilik heyetle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini açıklayan Başak, CHP konak İlçe Başkanlığı adaylığına dair herhangi bir görüşme yapmayacağını söyledi. İzmir’de Mardinli nüfusunun çok fazla olduğunu ve var olan çeşitli algıları kırmak için bu ziyaret istediğinin gündeme geldiğini kaydeden Başak, Salı günü TBMM’de yapılacak olan grup toplantısına da katılabileceklerini belirtti.

GÜNDEMİNİ AÇIKLADI

Ankara’ya gidişinin adaylıkla alakasının bulunmadığını savunan Başak; “Mardinlilerin sorunu, Mardinlilere bakış açısı ve var olan algıları ortadan kaldırmaya yönelik bir görüşme olacak. Belli bir düşüncenin, fikrin insanı olduğumuz noktasında değil. Biz CHP’nin karşısında olan bir federasyon değiliz. Bu tür algılar var ve biz bu algıları kırmak istiyoruz. Mardin nüfusu İzmir’de oldukça fazla. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bunu biliyor zaten. Bu noktada federasyon daha aktif olmak istiyor. Kendi fikir ve düşüncelerini anlatmak noktasında Genel Başkan ile samimi bir görüşme olacağını düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’na hangi konuların aktarılacağı yapılacak toplantının ardından belli olacak” dedi.