Gazeteniz 9 Eylül'ün gündeme getirdiği İmam Hatip okullarındaki haremlik selamlık uygulamasını İzmir Milletvekili Balbay meclise taşıdı.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay İzmir’de karma eğitim öğretim yapılan imam hatip okullarındaki haremlik selamlık uygulamayı Meclis gündemine taşıdı. 9 Eylül Gazetesi'nin gündeme getirdiği konuya dair Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Mustafa Balbay, imam hatip okullarındaki karma eğitime son verileceği iddialarını 'eğitim barışımızı tehlikeye atacak bir uygulama' olarak nitelendirdi. İktidarın eğitimi içinden çıkılmaz sorunlar yumağına çevirdiğini savunan Balbay, müfredattan sınav sistemlerine kadar çözüm bekleyen sorunlar dururken, böyle bir uygulamaya gidilmesinin, gereksiz tartışma yaratmaktan başka bir sonuç doğurmayacağını kaydetti. Balbay; “Bu tercihin gerekçesi yoktur. Bakanlık bu kararı alanların, varsa uygulayanların üzerine gitmeli ve her türlü adli idari işlemde bulunmalı. Bu uygulama toplumsal barışımıza, birlikte yaşama irademize de bir darbe niteliğindedir” dedi.

TEDAVİ OLMALARI LAZIM

İzmir Valiliği nezdinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlerinin katıldığı bir toplantı yapılıp yapılmadığını sorgulayan Balbay, “Valilik nezdinde böyle bir toplantı yapıldığı ifade ediliyor. Burada imam hatip okullarında karma sınıfların ayrılmasına ilişkin bir kanaat oluştuğu görülüyor. Bu kanaatte olan idarecilerin mutlaka tedavi olması lazım. Çocuklarımızı kafalarındaki kalıba oturtmak hiçbir eğitimcinin, yöneticinin haddi olmamalı. Toplumsal yaşamın koşullarını okullarda, sınıflarda alacak çocuklarımıza kimse haksızlık etmemeli. Varsa bir karar çıkın açıklayın. Yoksa toplumu dinamitleyecek tutum ve davranışlardan vazgeçin. Buna meydan veren yöneticilere de müsade etmeyin.” dedi.