MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Türkiye kur üzerinden kurcalanmak, döviz üzerinden kundaklanmak istenmektedir buna tahammül edemeyiz, sessiz kalamayız. Müttefik olmanın kavrayıcı bir adabı kuşatıcı bir ahlakı kuvvetli bir anlamı vardır ve olmalıdır. Buna sadık kalındığı müddetçe karşılıklı ilişkiler istikrarlı olacaktır. Hiçbir ittifak ilişkisi tek yanlı işlemeyecektir. Türkiye-ABD arasında kurulan stratejik nitelikli ortak ittifakın mazisi eskiye dayanmaktadır.

''DÖVİZ FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞİN HİÇBİR EKONOMİK TEMELİ YOK''


Türkiye her zaman sabırlı davranmıştır. Türkiye politikalarını belirlerken müttefikliğe gölge düşürmemeye azami önem vermiştir. Fakat aynı ilkeli duruşu ABD'den göremediğimiz hazin bir gerçektir. ABD'nin başkanlık koltuğunda skandal ve saldırgan bir şahıs oturmaktır. Trump hiçbir değer ve ölçüyü tanımamaktadır başına buyruktur kontrolsüzdür. İnsanlığın huzur ve esenliğini yakından tehdit etmektedir. Trump müttefiklik hukukunu yok saymıştır. Yaşananlar tek kelimeyle utanç vericidir üstelik yüz kızartıcı bir ayıp ve ahlaksızlıktır. Bu saldırının hedefinde Türk milleti yer almaktadır. Döviz fiyatlarındaki yükselişin hiçbir ekonomik temeli yoktur.

''BİZ KURLA KURULMADIK DÖVİZLE DEVRİLMEYİZ''


Döviz fiyatlarındaki spekülatif ataklarla Türkiye'yi teslim alacağını sanan komplo, mutlaka bozgun yaşayacaktır. ABD yönetimi büyük bir yanlış ve yozlaşmanın ortasındadır. Trump Evanjelist bir papazın derdine düşmüştür. Bu papaz ki şaibelidir. Bu papaz niye bu kadar mühimdir? Nedir gizlenen? ABD'yi bir papaz için gemileri yakmaya götüren asıl sebepleri milletimiz Amerikan halkı ne zaman öğrenecektir? Pensilvanya'daki hain ülkemize iade edilirsen papazın teslimi de gündeme gelebilecektir. Trump dünya ekonomisinin yüzde 60'ını oluşturan 30'a yakın ülkeyle karşılıklı olarak mevzilenmiştir. Bu gidişle ABD okyanusun karşı kıyısındaki düşman kampı olarak sivrilecektir. ABD'nin Türkiye hazımsızlığı ileri boyuttadır. İstiyorlar ki ağızlarına bakalım karşılarında el pençe divan duralım. ABD Türk milletini ya tanımıyor ya da tanımak istemiyor. Değil Trump değil döviz dünya üzerimize geldi milli ve manevi haklarımızdan bir adım geri adım atan onlar gibi namerttir. Biz kurla kurulmadık dövizle devrilmeyiz. Vatanın telafisi yoktur. Başka Türkiye de yoktur. Türk milleti bu oyunu da bozmaya muktedirdir. 15 Temmuz'da tepemizden atılan bombalarla pimi çekilen döviz bombası aynı cani merkezlerde imal edilmiştir. Oyun büyüktür.

''BİZ SERMAYENİN ÇIKARINA MI BAKACAĞIZ MİLLETİN ÇIKARINA MI?''


Geçen hafta açıklanan yeni ekonomik yaklaşım isabetlidir yerindedir. Kalkınmanın ancak dış yardımla mümkün olacağı inancı meşruiyetten çok önce yaygınlaşmış bir fikirdi. Biz sermayenin çıkarına mı bakacağız milletin çıkarına mı? Döviz çıktıkça ağızlarının suyu akan satılmışlar bellidir ve bunların niyetleri yüzeye vurmuştur. Gün birlik olma günüdür. Hükümetin sivil toplum kuruluşlarının aziz milletimizin dövizdeki spekülatif ataklara tepkileri takdire şayandır.

ABD menşeli teknoloji ürünlerine ve bazı mallara yönelik boykot kararlarını desteklediğimizi ilan ediyorum. Türkiye bir ekonomik kriz içinde değildir. Ortada bir kriz yoktur sadece saldırı vardır düşmanlık had safhadadır. Şu günlerde Türk Lirası'na çok yoğun operasyon mevcuttur.''