AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İkiçeşmelik, Agora ve Tilkilik bölgelerinde seçmenden oy istedi. İzmir Gıda Çarşısı'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

İzmir'in tarihi semtleri Agora ve Tilkilik'te esnafı gezen AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla Agora ve yakın çevresi ile ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere 20 milyon TL tutarındaki ödeneğin 2018 yılı yatırım planına alınarak Kalkınma Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderildiğini hatırlattı. İzmir'e değer katacak, İzmir'in ekonomisini, katma değerini büyütecek projelere destek vermeye devam edeceklerini belirten Kaya, "Doğup büyüdüğümüz, yaşadığımız bu kente hizmet borcumuz var. İzmir'in daha kalkınmış, tüm sorunlarını çözmüş, geleceğe güvenle bakan bir marka kent olması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Gıda Çarşısı'nda esnafı gezen Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı çıkarken "Meclis işlevsiz hale geliyor" yönündeki sözlerini hatırlatan Kaya, "Kılıçdaroğlu yeni sistemi eleştirirken sürekli 'meclis işlevsiz hale geliyor, milletvekiliği önemini kaybediyor' diyordu. Peki, şimdi seçimlere gidiyoruz, kendisi nereye aday oldu. Cumhurbaşkanlığı makamına değil, milletvekilliğine aday oldu. Madem meclis işlevsiz hale geliyordu, neden yeniden milletvekilliğine aday oldu. Her işlerinde olduğu gibi bunda da samimiyetsizler. CHP'nin en büyük özelliği samimiyetsizliği. Vatandaşa yalan söylemek, gerçek dışı beyanlarla, algı oyunlarıyla manipülasyon yaratmak bunların mesleği olmuş" dedi.

'KENDİ PARTİLERİNİ EMANET ETMEDİLER, ÜLKEYİ NASIL EMANET EDECEKLER'


CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kendi partisine genel başkan seçilemediğini, şimdi ise Türkiye'yi yönetmeye talip olduğunu hatırlatan Kaya, "CHP'nin cumhurbaşkanı adayını biliyorsunuz. Kendi partisine genel başkan seçilemedi, Türkiye'yi yönetmeye talip oldu. CHP'liler kendi partilerini emanet etmedikleri birine ülkeyi emanet etmek istiyor. Bu çok garip bir durum. Bırakın CHP'ye genel başkan seçilmeyi, aday olabilmek için gerekli olan imzayı bile toplayamamış, Kılıçdaroğlu'ndan aldığı ödünç imza ile genel başkan adayı olabilmiş birinin şimdi meydan meydan gezerek ülkeyi yönetmeye talip olduğunu iddia etmesi çok garip. Ancak milletimiz her şeyin farkında. Milletimizin aklıyla alay etmeye kalkanlar hüsrana uğrayacak" diye konuştu.