AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ muhalefetin yerelde çamur siyaseti yaptığını öne sürerek, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz hizmet odaklı çalışıyoruz" dedi.

Tire ve Bayındır'da iftar ve sahur programına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kahvehane ve ev ziyaretlerinde bulundu. AKP Tire İlçe Başkanı Selman İçelli ve partililerle birlikte kanser hastası Gül Özkaya ile ileri derecede şeker hastası Uğur Kabak'ı evinde ziyaret ederek, 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Dağ, ardından kahvehane ziyaretlerinde vatandaşla bir araya geldi. Vatandaşların ısrarlı daveti üzerine oyun masasına oturarak bir el 101 oynayan Dağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmayacağını, Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda seçimi rahat şekilde kazanacağını ileri sürdü.

'YEM FABRİKASI YAPILACAK'


Süt fiyatlarında, seçim öncesi manipülasyona fırsat vermediklerini ifade eden Dağ, "Her baharda süt fiyatları bir miktar düşer. Seçim kampanyasının başladığı günlerde bazı çevreler süt fiyatlarını bilinçli şekilde manipüle ederek 1.30'a düşürdüler. Başbakanımızla birlikte piyasaya anında müdahale ettik. Fiyatlar tekrar 1.50 civarına yükseldi. Yem fiyatları ise dolara endeksli olduğu için biraz yükselse de üreticiyi bu konuda da koruyacak tüm tedbirlerimizi aldık. Artık, Tarım Kredi Kooperatifleri yem işine daha ciddi giriyor. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile protokol imzalandı. Bölgemize, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yapacağı yem fabrikasını ise çok yakında kazandıracağız" dedi.

Tire- Belevi Karayolu'nun yapımına başlanması ile birlikte muhalefetin elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi davrandığını ileri süren Hamza Dağ, "Belevi yolu, önemli ve Tire'yi rahatlatan bir proje. Yolun tamamlanması ile birlikte Tire tekrar transit geçiş güzergahı üzerinde yer alacak. OSB ve sanayi ilçede bir hayli gelişti" diye konuştu. Tire'de kurulması planlanan bir veterinerlik fakültesinin kendi girişimleri ile Kiraz ilçesine kaydırılmak istendiği iddialarına da cevap veren Dağ, şunları söyledi: "Toplam 7 yıldır milletvekilliği yapıyorum. Bölgedeki ilçelerin birbirinden farkı yok. Muhalefet, çamur siyaseti yapıyor. 'Oraya o, buraya bu yapıldı' diye siyaset yapılmaz. İlçeleri birbirleriyle yarıştırmanın mantığı yok. Her ilçemizde her türlü imkan olsun istiyoruz. Bu hizmet siyaset değil olsa olsa çamur siyaseti. Hep bel altı vuruyorlar. Çünkü kendi partilerinde öyle alışmışlar. O yüzden iktidar olamıyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz hizmet odaklı çalışıyoruz."

Hamza Dağ, Şehitler Parkı'ndaki sahur programının ardından ilçeden ayrıldı.