Fındıkta kilogram fiyatının ağustos ayında 15 liraya çıkarılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Adayı İnce, bu sorunun 6 milyon kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Düzce Mitingi'nde vatandaşlara seslendi. İnce konuşmasında, "ABD'deki lobi şirketlerine kaç para ödedin? O paranın içindeki şirkette Netenyahu'nun partisine üye olan var mı? Sorularım gayet açık ve net. Çünkü devlet yönetimi incelik ister. Bundan da anlamadıysan 24 Haziran'dan sonra ince eleyip sık dokuyacağız. Ha, bundan da anlamazsan, 24 Haziran'dan sonra ince ayar yapacağız" ifadelerini kullandı.

Fındık fiyatının 15 lira olacağının, satılmazsa devletin satın alacağının sözünü veren İnce, "24 Haziran'da Muharrem İnce, Allah'ın izni ile cumhurbaşkanı olursa ağustosta fındık 15 lira olacak. İsteyen alır, isteyen almaz. Kalırsa devlet alacak. Bu, Türkiye'de 6 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Bir köylü çocuğu olarak söz veriyorum. Köylüyü, orman köylüsünü, çiftçiyi ezdirmeyeceğiz. 16 yıl sonunda bir değişiklik yaptığınızda, yeni bir kişiyi seçtiğinizde ne olacak benim farkım? Ben size anlatayım. Bir, türbanlı- türbansız ayrımı olmayacak. İki, 'Her şeyi ithal ederiz' yok öyle bir şey. Her şeyi üretiriz. Üç, oyun başlayınca kural değişmeyecek. Bir iş adamı yatırım yapacak. Çalışmalarını yapıyor, tam başlayacak kural değişiyor. Böyle bir şey olmayacak. Dört, çocuklarımızın gireceği sınava 9 ay, 7 ay, 4 ay, 2 ay kala değişiklik olmuş. Maç başlamış kuralı değiştiriyorsunuz. Siz 24 Haziran'da sınava girecektiniz şimdi kabine gireceksiniz." dedi.

DOLAR 1 GÜNDE DÜŞECEK


Cumhurbaşkanı olduğu gün doların düşeceğini belirten Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı olayım, 1 günde dolar düşmezse ben ne olayım. Düşüşünü görecekler. Muharrem İnce'nin vaadi; demokrasi hukuk devleti, hedefimiz Avrupa Birliği'ne girmek. Onlara şunu anlatacağız. 'Sizin de bize ihtiyacınız var' diyeceğiz. Genç nüfusumuzu eğiteceğiz. 'Onlar da size faydalı olacak' diyeceğiz. İş adamlarına diyorum ki rahat olun. İstihdam yapıp, verimli üretim yapan herkesin yanında olacağız. Cumhurbaşkanlığı ihale takip merkezi olmayacak. Kimse sizden pay istemeyecek" dedi.

Muharrem İnce, öğretmenlik yaptığı dönemde uzun süren derslerde ilgiyi yeniden kendisine çekmek için fıkralar anlattığını dile getirerek, Mustafa Sandal'ın 'Araba' şarkısından esinlenip, "Sarayı da var güzel mi güzel. Uçakları da var özel mi özel. İçinde sevgi yok. Maalesef onun için de hiç şansı yok" diye konuştu.