Başkanlığını eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un yaptığı Milli Merkez'den, CHP kurultayına "şaibe karıştığı" iddiasıyla açılan dava hakkında açıklama geldi.

C H P Nin Kurultay Davasinda Agir Ceza Gelismesi 364265 News Big

Milli Merkez'den yapılan açıklama şöyle:

CHP'de genel başkanın değiştiği 2023 kurultayına "şaibe karıştığı" iddiasıyla açılan dava 30 Haziran Pazartesi günü Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecektir.

Milli Merkez (3)Milli Merkez (1)-1

Davadan "mutlak butlan" yani kurultayın yok sayılması kararı çıkması halinde eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığı alma ihtimali çok dillendirilmektedir.

Milli Merkez (1)

CHP yönetiminin, bir heyet göndererek "görevi kabul etmemesi" için nabız yokladığı Kılıçdaroğlu'nun olumsuz yanıtı ile "diyalog" arayışı şimdilik sonuçsuz kalmış bulunmaktadır.

Milli Merkez (2)
TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un başkanlığını yürüttüğü Milli Merkez Hareketi’nin Ankara Temsilcisi ve Sözcüsü, DYP ve DP eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, 15 Haziran 2023 günü yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi ‘sağa’ açtığı söylemine karşı çıkmış ve “Kılıçdaroğlu CHP’yi ‘sağa’ açmamış, Fetö ve HDP muhiplerine, Atatürk’e şaşı bakan 10 Aralıkçılara, Sorosçu ve Tesev’ci zihniyete açtığını” ifade etmişti.

C H P Nin Kurultay Davasinda Agir Ceza Gelismesi 364265 News Big-1

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cindoruk’un imzasıyla yapılan duyuru ile Milli Merkez’in laik, demokratik, hukuk devletine ve ülkemizin parlamenter rejime dönüşü amacıyla Cumhuriyetin kurucu partisi olan CHP’nin adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği açıklanmıştı. Tek-adam ucube rejiminde 50+1 zorunluluğu nedeniyle hiçbir siyasi partinin tek başına bu sonuca ulaşması mümkün olmadığı seçimde Kemal Kılıçdaroğlu demokratik merkezin yani merkez sağın en geniş tabanına sahip olan kesimleriyle işbirliği ve somut ittifak adımları atmaktan özenle kaçınmıştır.

Görür'den kritik uyarı; 7 büyüklüğünde depremler üretebilir
Görür'den kritik uyarı; 7 büyüklüğünde depremler üretebilir
İçeriği Görüntüle

Chp Kurultay 1-1

Sayın Kılıçdaroğlu geçmişte, Sayın Cindoruk ve Sayın Söylemez ile defalarca görüşmüş, Milli Merkez’in bu konulardaki önerilerini dinlemiş, hak vermiş ama Atatürkçü-Cumhuriyetçi merkez sağın geniş kesimleri kucaklaşmaktan ısrarla kaçınarak; tarikatçı, nurcu, FETÖ’cü, HDP’li olarak bilinen kesimlerle işbirliğini tercih ederek hatalı bir yola girmiştir.

Chpnin Kurultay Davasi Ertelendi Q0Lj Kılıçdaroğlu CHP’yi ‘sağa’ açmamış, Fetö ve HDP muhiplerine, Atatürk’e şaşı bakan 10 Aralıkçılara, Sorosçu ve Tesev’ci zihniyete açmış, FETÖ ve HDP muhibbi olarak bilinen isimler ve tabansız partilerle ittifak kurmayı tercih etmiştir. Ekmeleddin İhsanoğlu olayında olduğu gibi Cumhuriyetçi, demokrat geniş kitleleri, Ankara Çankaya’da Sadullah Ergin’e oy vermeye mecbur bırakan kasıtlı, bilinçli bir siyaset izlemiş, kuvayı milliye ruhuna sahip, vefakâr CHP seçmenin oylarını kendi partisinden alıp, CHP ile hiçbir alâkası olmayan küçük partilere 38 milletvekili hediye etmiştir.

Chp Kurultayi Icin Acilan Davalarin Tamami ReddedildiBiz Milli Merkez olarak CHP’yi, ülkenin kurucu değerlerine bağlı, Kuvayı Milliye geleneğine sahip çıkan, demokrasimizin vazgeçilmez köklü bir partisi olarak görüyoruz. Ancak 30 Haziran Pazartesi günü Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden CHP’nin son kurultayının iptali kararı çıkar ve Kemal Kılıçdaroğlu partinin başına yeniden dönerse gelecek seçimlerde destek, işbirliği ve güç birliği yapmamızın mümkün olamayacağını kamuoyuna açıklamak istiyoruz.

Kurultay

Kaynak: AJANSLAR