Yüzde 100 Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin bağlı ortaklığı olan Manisa Organize Sanayi (MOS) Lojistik Hizmetleri A.Ş., uluslararası standartlarda sanayiciye sürdürülebilir, güvenilir ve çağdaş bir lojistik hizmeti sağlıyor. 2010 yılında resmi açılışı yapılan ve 306 bin metrekarelik alanda bulunan MOS Lojistik Hizmetleri A.Ş. bölge limanlarına trenle günlük 300 konteyner taşıyor.  

Çevreci taşımacılık

MOS Lojistik Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Arda Erman, demiryolu taşımacılığı ile güvenli ve çevreci bir taşımacılık hizmeti sağladığını vurgulayarak, şunları aktardı: “Manisa Organize Sanayi Bölgesi 11 milyon metrekarelik bir alanda kuruldu. Bundan 13-14 yıl önce, dış ticaret hacimleri de değişince bir lojistik merkez kurulum ihtiyacı doğdu. Bizim doğrudan limanlara giden ithalat, ihracat konteyner yoğun bir trafiğimiz var. Sanayinin depolama yapabileceği dış alan kullanımlarına da ihtiyacı var. Bu yıl 11. yılımıza girdik. 11 yıl içerisinde, her ne kadar yüzde 100 OSB’nin şirketi olsak da sanayicimizin demiryolu taşımacılığına karşı olan tereddütlerini ortadan kaldırmak için çok büyük efor sarf ettik.''

Arda Erman, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin ithalat ve ihracat konteynerini, Aliağa’daki konteyner limanları ile İzmir Alsancak Limanı arasında demiryolu ile yurt içi nakliyesini gerçekleştirdiğini belirterek şu bilgilerine aktardı: "Bunu yaparken gemi terminleri, gemi süreleri, limanların serbest kullanım süreleri göz önünde bulundurularak fabrikayla ithalatla da üretimi aksatmayacak noktada taşımalarını yapıyoruz. Tabi demiryolu taşımacılığı fabrikaların içine doğrudan girmiyor. Bir aktarma alanına ihtiyaç oluşturuyor. Daha önce 15-20 bin metrekare olan alanımız zamanla 55 bin metrekare oldu. Yaklaşık 6 yıldır ise doğan ihtiyaç 75 bin 500 metrekarelik kara limanı gibi konteyner ara aktarma sahasına kavuşmamızı sağladı.”