Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından İzmir’de ikamet edip Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde işe gelenlerin İzmir plakalı araçlarla servis yapmaları ile ilgili karar alınmasına tepki gösterdi.

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Arif Bilek ve servis şoförleriyle Manisa Organize Sanayi Bölgesi MOS Lojistik yanında basın açıklaması yaptı.

Yargıya taşınacak

 Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından İzmir’de ikamet edip Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde işe gelenlerin İzmir plakalı araçlarla servis yapmaları ile ilgili karar alınmasına tepki gösterildi. Manisa ile İzmir arasında günlük 800 ila 900 servis aracı ortalama 15-20 bin yolcu taşıdığını ve İzmir UKOME tarafından alınan kararın yanlış olduğunu vurgulayan Başkan Karaağaç, alınan kararın bir uygulanabilirliğinin olmadığını belirterek, olayı yargıya taşıyacaklarını söyledi. Başkan Karaağaç, bu konuda başta Manisa Valiliği olmak üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa OSB, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek istediklerini açıkladı.

Üyelerimizin işleri elinden alındı

Manisa’da çalışıp İzmir’de yaşayan çalışan kişi sayısının çok fazla olduğuna dikkat çeken Karaağaç, şunları söyledi:

“100 vatandaşımızdan yaklaşık 95’i maalesef İzmir’de ikamet edip Manisa’da çalışmakta iken Manisa’da ikamet edip İzmir ilinde çalışan ancak 5 kişidir. Manisa OSB’sinden vardiya çıkışlarında Manisa merkeze gelen araç sayısı kadar da İzmir iline araç gitmektedir. Yıllardır bu güzergahta taşımacılık yapan hayatını ve geçimini bu yoldan idame ettiren üyelerimizin işlerinin elinden alınarak, İzmir UKOME’si tarafından İzmirli taşımacılara verilmeye çalışılması, bizim tarafımızdan asla kabul edilmeyecek bir karardır. İzmir UKOME’sinin bu kararı bir an önce düzeltmesini istiyor ve talep ediyoruz, ayrıca olayı yargıya taşıyacağız.''