Mahalle Muhtarı  Hilmi Çiftçi, tarımsal sulama kanalına akıtılan lağım suyunun yarattığı sorunun çözülmesini, Turgutlu Belediye Meclis Üyesi'ne de iletti.

İzzettin Mahallesinin yıllardır çözümünü  beklediği lağım bağlantısı sorununa Turgulu Belediyesi CHP Meclis üyesi Burhan İrk el koyarak, MASKİ'yi sorunun çözmü için göreve davet etti.

Mahalle Muhtarı Hilmi Çiftçi, Belediye Meclis Üyesi Burhan İrk, Turgutlu Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Vedat Özçömlekçi ve Erhan Alçı ile birlikte kanala giderek lağım bağlantısının olduğu yerde  incelemede bulundular ve buradan görüntüler aldılar.

Tarımsal sulamanın yapıldığı kanala bırakılan lağım suyunun insan sağlığını da tehlikeye atmakta olduğunu anlatan Mahalle Muhtarı Hilmi Çiftçi, "Kanaldan su sürekli akmıyor. Su kesildiğinde lağım suyu burada birikerek, rahatsız eden bir kokuyu etrafa yaymaktadır. Burada biriken lağım sularında hertürlü sinekler de üremektedir.  Ayrıca kanal yakınında,  9 köyden gelen  130 öğrencinin eğitim gördüğü okul binası da bulunuyor.. Buradaki öğrencilerin sağlığı da tehlikededir. Aynı kokuyu öğrencilerde alıyor. Mahallede 600 kişi yaşıyor ve hepimizin sağlığı tehdit altındadır'' diyerek olaydan yakınmasını dile getirdi.

Meclis Üyesi Burhan İrk de açıklamasında, konuyla yakından ilgleneceğini belirterek, " Konuyu Maski yetkililrerine de ileteceğim. Konunun Büyükşehir Meclisinde de konuşulması için burayada taşınmasını sağlayacağım'' diye konuştu.