İtalya'da bu yıl 1-11 Eylül tarihleri arasında 78'incisi düzenlenecek Venedik Film Festivali'nde büyük ödül Altın Aslan'ın sahibini belirleyecek uluslararası jürinin başkanlığını Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho üstlenecek.

Ntv'nin aktardığına göre, festivalde kendisine teklif edilen jüri başkanlığını kabul eden Bong Joon-Ho bir açıklama yaparak, "Uluslararası Venedik Film Festivali, uzun ve farklı bir tarihe sahip. Bu güzel sinematografik geleneğin bir parçası olmaktan onur duydum. Jüri başkanı olarak ve hepsinden önemlisi bir sinemasever olarak festival tarafından seçilen tüm harika filmlere hayran olmaya ve onları alkışlamaya hazırım. Umutlu ve heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Bong Joon Ho, 92. Oscar Ödüllerine damgasını vurarak, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Senaryo dallarında Oscar kazanan Parazit filminin yönetmeni olarak dikkati çekmişti. Böylece Bong Joon Ho'nun Parazit'i, ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film seçilmesiyle Oscar tarihine geçti.