Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi Piyano Bölümü Öğrencisi Nehir Özzengin, Almanya'daki Karlsruhe Müzik Üniversitesinin kabul sınavlarında tam puan alarak üniversitenin piyano bölümü öğrencisi olmaya hak kazandı.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamada, müzik eğitimine 4 yaşında başlayan Özzengin'in ilk yarışma derecesini 9 yaşında kazandığı, Belçika, Lüksemburg, Sırbistan, İtalya gibi ülkelerde katıldığı müzik yarışmalardan 12 ödül elde ettiği belirtildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye’deki kız çocuklarına başarıları ile ilham vermeleri için seçilen 6 kızdan biri olan ve birçok sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer alan Nehir Özzengin, Almanya Karlsruhe Müzik Üniversitesi’nin kabul sınavları sonrası piyano bölümü öğrencisi olmaya hak kazandı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen 15 yaşındaki Nehir Özzengin, başarısının devamlılığını, kazandığı her ödül ve başarı sonrasında kendisine yeni ve zor hedefler seçmesine bağladığını belirti.

Özzengin, "Bundan sonraki hedefim de kendime sınırlar koymadan uluslararası düzeyde yeni başarılar ede etmek ve müzik alanında emin adımlarla ilerlemek. Müziğe olan büyük tutkum her zaman devam edecek." ifadelerini kullandı.