İzmir'in Urla ilçesinde "Cesur kemancılar" projesi kapsamında yetiştirilen kemancıların verdiği konserin geliriyle 80. Yıl Gazi Ortaokulu'nun atıl bekleyen deposu sınıfa dönüştürüldü.

Okulun müzik öğretmeni ve projenin fikir sahibi Hande Himmet, ilçede yaklaşık 8 yıldır devam eden proje kapsamında 300'den fazla öğrencinin keman çalmayı öğrendiğini söyledi. Proje ile keman çalmayı öğrenen öğrencilerin bu yıl beşinci konserlerini verdiklerini belirten Himmet, "Konserlerimizin gelirleriyle de sınıfımızın oluşturulması ve enstrüman donanımlarının çoğaltılmasına kullandık. Okulumuzun deposu sınıfa dönüşürken öğrencilerimiz de kendi eğitimlerine katkı sağlamış oldu." diye konuştu.

Nisanur Algül isimli 13 yaşındaki öğrenci ise keman çalarak vakit geçirmekten çok keyif aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Orkestram ile birlikte çok büyük işler başardık. Konserlerde sahne aldık. Bu konserler bizlere gerçekten çok gurur verdi. Aslında biz sahneye, adım attığımız zaman 'ben bunu yapabilirim, bunu başarabilirim' diyoruz. Bu nedenle de ismimiz 'Cesur Kemancılar.' İlk sahne aldığım konserimizin biletlerinin satış ücretiyle topladığımız gelirle bu şekilde donanımlı bir sınıfı elde ettik. Burası bir depoydu. Biz burayı bazı enstrümanlar koyarak daha çok genişleterek güzel bir alan haline getirdik."

Yaklaşık 2 yıldır "Cesur kemancılar" grubunda yer aldığını belirten okulun öğrencisi 14 yaşındaki Merve Şahin ise İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nda solist kemancı olmak istediğini dile getirdi.