Bu yıl 'sığamıyoruz' sloganı ile hayata geçen 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Balkan Sineması'nın birbirinden seçkin örnekleri sinemaseverlerle buluşturdu. Yarın sona erecek olan festival İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlendi. Uzun metraj kurmaca, belgesel ve kısa filmler olmak üzere 3 ayrı kategoride yarışma düzenlenen Balkan Seçkisi'nde, yakın döneme ait 24 film gösterimleri sürüyor. Bu filmlerden 16’sı Türkiye’de ilk kez 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali’nde seyirci karşına çıktı. 

FİLMLER ÜCRETSİZ

Ülkemizde ilk kez Kadın Yönetmenler Festivali'nde gösterilen Balkan Seçkisi filmlerinin bazıları ise şu şekilde: IvanaTodorović imzalı geçmiş bir travmanın kabuğunu kaldıran When I'm at Home,Marina Radmilac’ın kimlik ve delilik hakkında psychedelic punk dramı Who The Fuck Are You, bir grup rahibenin kaldığı çıkmazı anlatan God´s Will (Tanja Brzaković),
Ružica Anja Tadić imzalı Everything is Fine, MilenaGrujić’in iki gencin çalkantısını ele alan A.S. (25) filmi, genç davulcu Victoria’yı Mina Petrović’in kamerasından seyrettiğimiz Victoria, 15, Belgrad’da etkinlik etkinlik dolaşan yaşı ileri ‘tırtıkçı’ bir grubun belgeseli
Consuming Contemporary (Ana Aleksovska), abisinin ilgisini kaybetme korkusu yaşayan Olja’yı merkezine alan Days Lost (JovanaAvramović), Farklı çiftlerin Belgrad öykülerini kameraya taşıyan Asimmetry (Maša Nešković), Belgrad kentinde özelleştirildikten sonra kaderine terk edilen Zvezda Sineması’nı işgal eden genç aktivistlerin gerilla eylemini çarpıcı biçimde konu alan Occupied Cınema (SenkaDomanović).

Balkan Özel Seçki’nin üç ayrı dalda kazananlarını ise Dr.Öğr. Üyesi Zeynep Merve Uygun, Dr. Ebru Beyazıt ve festival yönetmeni Gülten Taranç’tan oluşan jüri belirleyecek. Birbirinden değerli Balkan Seçkisi filmleri, hem İngilizce hem de Türkçe altyazı seçeneğiyle ücretsiz ve herhangi bir zaman sınırlaması olmadan festivalin resmî web sitesi olan https://kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresinde yarın geceye kadar sadece Türkiye’den izlenmeye açık. Yarın sona erecek festivalin etkinliklerini sosyal medya üzerinden anlık olarak takip edebilirsiniz: