Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğu ve İzmir Ukrayna Kulübü 50 metrelik en uzun Visivanka deseni ile bir rekor kırdı.

Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin ve İzmir Ukrayna Kulübü tarafından İzmir 1. Kordon'da gerçekleştirilen Visivanka gününe ülkelerine özel kıyafetleriyle katılan, İzmir'de yaşayar çok sayıda Ukraynalı, çocukları ve eşleri renkli görüntüler oluşturdu. İzmir Ukrayna Kulübü üyesi Natalya Sofiy, Visivanka deseninin Ukrayna ile Türkiye arasındaki kültür birlikteliği açısından önemli bir yer tutacağını belirterek bu günün kutlanmasını gerçekleştiren ve kendilerine Türkiye'de yabancılık hissettirmeyen Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin ile ekibine teşekkür ederek, "Bu mutlu günümüzde çocuklarımız ve ailelerimizle bir araya gelerek Visivanka günümüzü rekor büyüklükteki desenimizi açarak kutladık. Visivanka Ukrayna halkının milli sembolüdür. Cömert, bereketli Ukrayna toprağı ve Ukrayna halkının yaratıcı ve zengin ruhunu yansıtır. Bu desenimizi İzmir'den Ukrayna'ya doğru yola çıkartmak üzere konsolosumuz Çetin Bey'e teslim ediyoruz" diye konuştu.

15 senedir Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğu olarak iki ülke arasında çok sayıda çalışma yaptıklarını belirten Çetin Güvercin de, "En renklisi ve canlısını düzenlediğimiz bu Visivanka gününde bir araya gelirken, Ukrayna ile Türkiye arasında Kültür sanat köprüsünü kurduk. Resim, el sanatları, fotoğrafçılık, animasyon ve sinema konularında Ukrayna'da yapacağımız çalışmalarda bize sunulan Visivanka deseni her zaman yanımızda olacak" dedi.

Çetin Güvercin, bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan konsolosluk ekibiyle 50 metrelik rekor Visivanka desenini gerçekleştiren İzmir Ukrayna Kulübü'nden Olena Sümer, Iryna Namlı, Inna Kuşnir, Natalya Sofiy, Lyudmila Belan, Can-Maria Kahraman ile çocukları ve eşleriyle birlikte kutlamaya katılarak destek veren herkese teşekkür etti.