İzmir'deki Sinema Burada Festivali kapsamında düzenlenen Kısa Film Proje Yarışması'nda genç sinemacılar yarışacak. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında gelenekselleşen Festival'deki yarışmaya için 10 Ağustos'a kadar başvuru yapılabilecek.

87. İzmir Enternasyonal Fuarı 7-16 Eylül tarihlerinde kapılarını açmaya hazırlanırken, fuarla gelenekselleşen Sinema Burada Festivali de kısa film yapımlarına düzenlediği yarışmayla destek olmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 18. Sinema Burada Festivali bünyesinde bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek 3. Kısa Film Proje Yarışması'na (Work in Progress / Yapım Aşamasında) başvurular devam ediyor. Yarışmaya katılmak isteyenler 10 Ağustos tarihine kadar İZFAŞ'ın resmi web sayfasından başvuru yapabilecekler.

Kısa film alanındaki yönetmen ve yapımcılara yapım aşamasında destek olmak amacıyla düzenlenen yarışmanın jüri üyeleri ise Yaşar Üniversitesi Film Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şefik Güngör, yönetmen Gürcan Keltek ile sinema yazarı ve film eleştirmeni Melikşah Altuntaş olacak.



Başvuruların tamamlanmasının ardından Kısa Film Proje Yarışması ön jüri üyeleri, başvuran projeler arasında 10 proje belirleyecek. Seçilen projeler, İZFAŞ tarafından en geç 31 Ağustos 2018 Cuma gününe kadar http://ief.izfas.com.tr/sinema-burada-festivali sayfasında yayınlanacak. Seçilen projelerin başvuru sahipleri, 11 Eylül tarihinde filmin hikayesi ve sinematografisi hakkında fikir veren, en fazla üç sahneden oluşan ve üç dakikayı geçmeyen videolarının gösterimini yaparak jüri üyelerine sunumlarını gerçekleştirecek. Finalistler ayrıca, 18. Sinema Burada Festivali kapsamında düzenlenecek Yapım Atölyesi'ne katılarak kendilerini geliştirme fırsatı elde edecek.

TOPLAM ÖDÜL 10 BİN LİRA


Çekimlerinin en az yüzde 50'si tamamlanan veya post-prodüksiyon aşamasına getirilen projelerin sunumu ardından seçilecek ilk üç finalist, 12 Eylül 2018 Çarşamba günü 18. Sinema Burada Festivali'nin açılış töreninde açıklanacak. Yarışma Jürisi'nin değerlendirmesi sonucunda birinci olan filme 5 bin TL, ikinci olan filme 3 bin TL, üçüncü olan filme ise 2 bin TL ödül verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, online başvuru ve detaylı bilgiye http://ief.izfas.com.tr/sinema-burada-festivali adresinden ulaşabilecek.